Search
Hrvatska
VIPnet prvi u Europi predstavio mobilni pristup Internetu preko HSDPA 7.2 mreže 
Brzo, brže … HSDPA 7.2

Nakon što je u travnju prošle godine pokrenuo HSDPA (High Speed Downlink Packet Acess) mrežu, prvu u Hrvatskoj koja omogućuje prave širokopojasne brzine kod učitavanja (download) sadržaja s mreže prema korisničkom uređaju, Vipnet ide korak dalje u evoluciji svoje 3G infrastrukture i ponude: 5. ožujka 2007. prvi u Europi demonstrirao je unaprijeđenu HSDPA funkcionalnost svoje mreže koja sada osigurava mobilni pristup Internetu brži od ADSL-a.


Vipnet je najavio i integraciju HSUPA (High Speed Uplink Packet Access) tehnologije koja omogućuje višestruko povećanje brzina i u obrnutom smjeru, tj. od korisnika prema mreži (upload) te stoga možemo govoriti o VIP HSPA (High Speed Packet Access) mreži koja osigurava cjeloviti širokopojasni dostup Internetu. Višegodišnje partnerstvo između Vipneta i Ericssona Nikole Tesle u uvođenju najnovijih komunikacijskih tehnologija potvrdilo se i u ovom zajedničkom projektu u kojem je naša kompanija isporučila softversko rješenje i stručnu podršku prilikom konfiguracije i optimizacije radio-pristupne mreže.

 

"Vipnet je prvi u Hrvatskoj uveo HSDPA tehnologiju prije manje od godinu dana, a najnoviji razvoj VIP HSDPA mreže potvrđuje naš doprinos strategiji razvoja širokopojasnog pristupa Internetu i hrvatskog gospodarstva. Naše ulaganje u mobilni broadband premostit će nastali jaz između Hrvatske i razvijenije Europe," izjavila je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave Vipneta, istaknuvši kako ovaj liderski korak ne bi bio moguć bez kvalitetne podrške Ericssona Nikole Tesle.

 

"U partnerstvu s Vipnetom Ericsson Nikola Tesla na domaćem tržištu uvodi zadnje dosege informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Riječ je o sinergijskom djelovanju dvije inovativne i snažne kompanije znanja koje zajednički doprinose većem standardu komuniciranja, a time i života, u Hrvatskoj. To je strateška odrednica u našoj suradnji od samog početka te smo zajedničkim naporima na hrvatsko tržište sve ove godine donosili najnovija dostignuća u mobilnim tehnologijama istovremeno s njihovom pojavom na najrazvijenijim tržištima Europe i svijeta," komentira mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Alen Ludaš, direktor za prodaju i marketing prema Vipnetu pridružuje se ovim izjavama: "Moram reći da smo vrlo ponosni što surađujemo s kupcima kao što su VIPnet, odnosno, mobilkom Austria grupa, koji imaju jasnu viziju razvoja i spremni su investirati značajna sredstva u najnovije pristupne tehnologije." 


Kompanijske komunikacije Ericsson Nikola Tesla