Search
Hrvatska
Izložba slika iz zbirke Kanižaj 
“Zagreb i oko…”

Pajo Kanižaj široj je javnosti poznat kao vrstan humorist, autor duhovite i iskričave poezije za djecu i mladež, tvorac scenarija koji su godinama bili temelj najpoznatijih uspješnica Zabavnog programa Hrvatske televizije, novinar, kroničar vremena i zbivanja, ikona društvenog života. Dobitnik je velike nagrade Gustava Krkleca, Ivane Brlić-Mažuranić i Grigora Viteza. Član je Društva hrvatskih književnika.


Manje je poznata njegova velika kolekcionarska strast koja je rezultirala jednom od najimpresivnijih zbirki slika u Hrvatskoj. Čine je dragocjena djela modernih klasika i snažnih suvremenika od vitalne važnosti za nacionalnu umjetničku baštinu. Sadrži djela fenomena poput Slave Raškaj, Bukovca, Medovića, Vidovića, Hermana, Račkog, Babića, Juneka i Motike, Šimunovića i Glihe, Vanište i Ivančića, Gecana, Uzelca, Varlaja, Šulentića, Tartaglia, Joba, Veže…  Gotovo su nemoguće cjelovite retrospektive kapitalnih majstora bez primjeraka iz ove kolekcije te su djela česti gosti u eminentnim izložbenim prostorima diljem Hrvatske i inozemstvu.
 
U galeriji Ericssona Nikole Tesle, zahvaljujući velikoj susretljivosti g. Kanižaja, izložena su djela tematski okupljena oko grada Zagreba. „Zagreb i oko” ime je izložbe na kojoj su vedute grada prikazane u različitim tehnikama i stilovima, ali uvijek podjednako ističu briljantnost vodećih hrvatskih likovnih umjetnika. Vrijedna zbirka može se pogledati do 21. prosinca.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Katalog