Search
Hrvatska
Izložba 
Mirko Plavšić: “Rezonance”

Mirko Plavšić, kompanijski stručnjak zaposlen kao costumer project manager u jedinici Costumer Operations izlaže dio svog velikog likovnog opusa na izložbi "Rezonance“.


Riječ je o  svojevrsnoj retrospektivi koja obuhvaća slike nastale u periodu od dvadesetak godina. Izloženi su neki od prvih autorovih radova kao i slike novijih datuma u tehnikama ulja na platnu i akvarelu.

 

Mirko nam nudi slikarstvo optimizma. Na njegovim slikama vlada sklad. Oko ga pronalazi zatravljeno detaljima, pretvarajući prostranstva preko kompozicijski vješto odabranih motiva u gotovo intimne prostore. Pritom je jednako posvećen i odmjeren bilo da se radi o obližnjem parku ili pariškoj veduti. Mirkova paleta sadrži boje prirode - zelenu, žutu, boju neba..., koje se lako i hitro prožimaju čineći zgusnutu slikarsku fakturu, naročito u tehnici ulja na platnu. Jednako bogati detaljima akvareli ne gube na prozračnosti.

 

Još jedan motiv otpočetka zaokuplja Mirkovu pažnju. To je ljudski lik. Povijesnim ličnostima i modelima autor se približava tragom majstora poput Bukovca i Medovića te njeguje svoje portretističko umijeće u realističkoj maniri. Na ovom beskompromisnom motivu očituje se zavidno vladanje tehnikama ulja na platnu i akvarela.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Katalog