Search
Hrvatska
Izložba 
„Važno je zvati se Ana“

Deset umjetnica okupljenih na  izložbi „Važno je zvati se Ana“ pokušale su, svodeći kustoski kriterij tek na ime, izbjeći utjecaj postave izložbe na ukupni dojam djela.


U želji za samoorganizacijom, očito potaknute suvremenim kustoskim praksama, odlučile su se predstaviti na zajedničkoj izložbi bez kustosa koji bi povezao njihove radove u neki metanarativ. Zadale su si koncept, svjesno banalan i samosvrhovit, jer tada publika neće imati druge, nego posvetiti se sadržaju izloženih djela i procijeniti jesu li autorice bolje umjetnice nego kustosice, objašnjavaju Ana Kovačić i Ana Kutleša.

 

Zastupljene su Ane: Belošević, Hušman, Opalić, Kolega, Mihalić, Šerić Kuhinja, Horvat, Kadoić, Lozica, Tomljanović. Po završetku Akademije dramskih umjetnosti i/ili Akademije likovnih umjetnosti, autorice su uspješno sudjelovale na brojnim izložbama, festivalima i radionicama te su dobitnice vrijednih nagrada i priznanja. Bave se slikanjem, fotografijom, videoprodukcijom, animacijom, multimedijom, i drugim tehnikama.

 

Zanimljiv konncept rezultirao je vrlo maštovitom izložbom koja je otvorena do 7. travnja.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Katalog