Search
Hrvatska
Događanje 
60. obljetnica poslovanja Ericssona Nikole Tesle

Ericsson Nikola Tesla svečano je proslavio 60. obljetnicu poslovanja u Hypo Centru u Zagrebu.


Događanje se održalo pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića i uz njegovu nazočnost, kao i uz Ivana Šukera, ministra financija koji je bio izaslanik predsjednice Vlade, Jadranke Kosor. Premijerka nije mogla prisustvovati zbog potpisivanja ratifikacije sporazuma sa Slovenijom, koja se istoga dana odvijala u Stockholmu. Događanju je prisustvovalo oko 700 uzvanika, predstavnika društveno-političkog i gospodarskog života te kupaca i partnera iz Hrvatske i cijelog svijeta.


Program je bio izrazito zahtjevan, kako tehnički tako i sadržajno, u skladu s tehnološkim liderstvom Ericssona Nikole Tesle. Voditelj programa, Krešimir Mišak, osim najave važnih gostiju iz sadašnjosti te točaka programa, komunicirao je i s hologramima Nikole Tesle i Larsa Magnusa Ericssona, sudionicima proslave od početka od kraja događanja. Skupu su se vrlo nadahnutim i dinamičnim govorima obratili predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr.sc. Gordana Kovačević, predstavnik korporacije Ericsson, Jan Campbell, potpredsjednik Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa, Srednji istok i Afrika, Ivan Šuker te Stjepan Mesić.


Tijekom programa prikazani su filmovi o kompaniji, njenoj povijesti i društvenoj odgovornosti, uz „izvanredne vijesti“ Zorana Šprajca vezane uz posjet povijesnih velikana Nikole Tesle i Larsa Magnusa Ericssona Zagrebu i Ericssonu Nikoli Tesli. Za glazbene predahe pobrinuo se Massimo uz pratnju Big Banda Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom maestra Silvija Glojnarića. Slavljeničku tortu su timski razrezali predsjednica Ericssona Nikole Tesle i bivši kompanijski direktori Marijan Crnjak, Milivoj Pejković, Per Olof Sjostedt i Ake Enell. Najviši predstavnici državne i izvršne vlasti, predsjednica Ericssona Nikole Tesle te niz kupaca i poslovnih partnera dali su izjave nakon službenog dijela programa. Skup je pratilo veliko zanimanje medija, uz 4 TV kuće te niz novinara i fotografa iz tiskanih i elektroničkih medija.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle