Search
Hrvatska
Održivi razvoj 
Carl-Henric Svanberg postao član vanjskog konzilija Earth instituta

Imenovanje Carl-Henrica Svanberga, predsjednika i generalnog direktora Ericssona dodatna je potvrda važnosti telekomunikacija u postizanju održivog razvoja i smanjivanju razlika između razvijenih zemalja I zemalja u razvoju. Ovo imenovanje također daljnje podupire Ericssonovo nastojanje da pomogne u ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja (Millennium Development Goals) koji imaju intenciju smanjiti siromaštvo u svijetu.
 
Jeffrey Sachs, direktor Earth instituta pri Sveučilištu Columbia, kaže: "Mobilna telefonija predstavlja ključan alat transformacije za razvoj Afrike i jedan od najbržih načina da siromašne zemlje smanje tehnološko kašnjenje za razvijenim svijetom. Carl-Henric i Ericsson predvodnici su u osiguravanju povezanosti zemljama u razvoju i važan su partner Earth instituta u našoj misiji postizanja održivog razvoja širom svijeta. Carl-Henricovo iskustvo u poslovanju i telekomunikacijama predstavljat će značajan doprinos konziliju Earth instituta i počašćeni smo što će nam njegovi savjeti pomoći tijekom našeg mandata.“

 

Carl-Henric Svanberg izjavio je: "Počašćen sam članstvom u ovom konziliju i mogućnošću da doprinesem radu Earth instituta u postizanju održivog razvoja. Telekomunikacije imaju ključnu ulogu u osiguravanju dostupa uslugama poput zdravlja i obrazovanja, što pomaže prekidanju začaranog kruga siromaštva, osnaživanju zajednica i poboljšanju njihove socijalne i ekonomske situacije."

 

Suradnja između Ericssona i Earth instituta započela je 2007. godine s projektom milenijskih sela i u posljednje dvije godine pokazala je koliko velika i učinkovita može biti  suradnja između privatnog sektora, neprofitnih organizacija i vladinih institucija.

 

Ericsson i Earth institut su kroz različite projekte pokazali koliko značajno mobilna komunikacija poboljšava kvalitetu života, osiguravajući sredstva za isporuku značajnih društveno-ekonomskih dobrobiti ljudima u zemljama u razvoju. Povezanost pomaže kompenzaciji nedostatka resursa, posebice u ruralnim područjima i osigurava dostup nizu korisnih usluga. Zadnja istraživanja pokazuju da porast penetracije mobilnih komunikacija povećava ekonomsku aktivnost, tj. može voditi i do 6 postotnog povećanja porasta BDP-a na godišnjoj razini.

 

Među članovima konzilija, između ostalih, nalaze se nobelovci Kenneth J. Arrow i Norman E. Bourlag, ekonomski stručnjak George Soros te pjevač Bono.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Dodatni materijali: