Search
Hrvatska
Državnički posjet 
Princ Albert II od Monaka posjetio kompaniju Ericsson Nikola Tesla

Tijekom dvodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj, Princ Albert II od Monaka posjetio je kompaniju Ericsson Nikola Tesla,  jednu od najuspješnijih hrvatskih tvrtki i ujedno članicu globalne korporacije Ericsson. Tom je prigodom razgovarao s mr. sc. Gordanom Kovačević, predsjednicom Ericssona Nikole Tesle, koja mu je prezentirala djelatnost kompanije te njezine odgovornosti na regionalnom i globalnom tržištu.


Kao hrvatski lider na području visokih tehnologija, kompanija trajno razvija  svoje strateško tehnološko usmjerenje i oslonac na snažni Ericssonov brand te vlastiti razvoj, svoje zaposlenike i njihovo znanje. Kompanija se u Hrvatskoj pozicionirala kao društveno odgovoran poslodavac koji potiče prosperitetno okruženje osiguravajući dostup suvremenim informacijsko-komunikacijskim sustavima i tehnologijama te inicijator pozitivnih društveno-ekonomskih promjena. Ujedno je, zbog znanja i vještina svojih stručnjaka te načina rada i rukovođenja, prepoznata i u Ericssonu kao snažan istraživačko-razvojni centar, globalni i regionalni centar izvrsnosti za cjelovita komunikacijska rješenja i usluge te značajan čimbenik na području sistemske integracije i e-sustava.


Posebnu pozornost princa Alberta II privukao je obilazak ispitnog centra u kojem se na najsuvremenijoj opremi obavlja testiranje cjelovitih komunikacijskih rješenja za brojne projekte i kupce diljem svijeta. Čelnik Kneževine Monako pokazao je zanimanje i za Ericssonovo inovativno ICT rješenje s područja e-zdravstva. Zahvaljujući tehnologiji i aplikativnim rješenjima entiteti iz različitih dijelova zdravstvenog sustava mogu pravovremeno dobiti sveobuhvatne i kvalitetne informacije kao temelj učinkovitog obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti. Napredne mogućnosti ovog složenog ICT rješenja te uvođenje čitavog niza alata za upravljanje sustavom zdravstva, uz uvažavanje strogih normi zaštite podataka, jamče unaprjeđenje kvalitete sustava iz zdravstvene, upravljačko-financijske, te javnozdravstvene perspektive.


Atraktivnu nadopunu e-zdravstva nudi i Ericssonovo mobile health rješenje koje omogućava kontinuirano, fleksibilno i potpuno mobilno udaljeno praćenje pacijentovih vitalnih funkcija u što se ugledni gost uvjerio i „uživo“. Ovo rješenje značajno povećava kvalitetu života ne ometajući svakodnevne aktivnosti pacijenta, a zdravstvenu skrb čini uistinu pravodobnom i potpuno neovisnom o vremenskim i prostornim barijerama između pacijenta i liječnika.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle