Search
Hrvatska
European Design Awards 
Nagrađen dizajn godišnjeg izvještaja Ericssona Nikole Tesle

Dizajn godišnjeg izvještaja Ericssona Nikole Tesle za 2007. godinu, potpisan od TRIDVAJEDAN tima, osvojio je Europsku nagradu za dizajn pod nazivom ED Awards u kategoriji godišnjih izvještaja. Nagrada je uručena 17. svibnja na svečanoj ceremoniji u Zürichu.


Dizajn izvještaja temelji se na bijelim i pročišćenim površinama sa skrivenim, nevidljivim porukama, na čije pronalaženje ukazuju vidljivi i istaknuti brojevi. Poruke su skrivene upotrebom specifične tipografije i specijalnih boja vidljivih samo pod UV svjetlom, pa je stoga za njihovo čitanje u sami izvještaj integrirana džepna UV lampica. Svjetleće poruke i lampica potrebna za njihovo čitanje dodatno podsjećaju na Nikolu Teslu kao prvu osobu i konstantnu inspiraciju kompanije. Cjelokupna tiskovina izvedena je bez ilustracija ili fotografija, isključivo tipografski.

 

ED Awards je paneuropska institucija koja nagrađuje najbolja dostignuća na području grafičkog dizajna, ilustracije i multimedije. Djeluje u suradnji sa 12 najutjecajnijih europskih magazina za vizualne komunikacije čiji su predstavnici ujedno okupljeni u žiriju nagrade.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle