Search
Hrvatska
Događanje 
Predstavljena ICT rješenja Ericssona Nikole Tesle za područje prometa

ICT rješenja naše kompanije za područje prometa predstavljena su na zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti krajem studenog na skupu ICT u funkciji tehnologije prometa. Skup su zajednički organizirali Ericsson Nikola Tesla i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u okviru sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji. U radu skupa sudjelovalo je preko 90 sudionika različitih profila: prometnih stručnjaka iz javnih i gradskih poduzeća te privatnih kompanija, profesora s drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, inženjera i studenata.


Našu su kompaniju na navedenom skupu predstavljali mr. sc. Boris Drilo, direktor ICT rješenja za državne institucije i poduzeća, mr. sc. Dinko Šarić, rukovoditelj jedinice za napredne tehnologije i usluge te dr. sc. Renato Filjar, zadužen za razvoj strateškog portfelja u području inteligentnih transportnih sustava.

 

Nakon pozdravnih riječi domaćina prof. dr. sc. Ivana Dadića, dekana Fakulteta, i prof. dr. sc. Marija Anžeka, voditelja Katedre za transportnu telematiku, naši su predstavnici održali zajedničko jednosatno predavanje, tijekom kojeg su prikazali poslovna i tehnološka postignuća korporacije Ericsson i kompanije Ericsson Nikola Tesla za područje prometa. Boris Drilo predstavio je ETK kao suvremenu kompaniju znanja i naprednih tehnologija, istakavši njenu stabilnu vodeću poziciju u području ICT-a. Renato Filjar predstavio je nakon toga temeljne ICT tehnologije te na njima proizašla napredna rješenja za područje prometa, koja kroz implementaciju inteligentnih transportnih sustava omogućuju rješavanje problema održivog razvoja suvremenog prometa: postizanje optimalnog prometa ljudi i dobara, sigurnost svih sudionika u prometu, te postizanje energetske učinkovitosti i ekološke prihvatljivosti.

 

Skup je završen diskusijom tijekom koje su naši stručnjaci odgovorili na brojna pitanja postavljena od strane iznimno zainteresirane publike: od interesa predstavnika tržišnih subjekata i respektabilnih prometnih stručnjaka vezanih za komunikacijske i navigacijske tehnologije te geoprostorne sadržaje, preko izazova implementacije i regulacije inteligentnih transportnih sustava, pa sve do studentskih pitanja o modalitetima uključenja u ITS aktivnosti kompanije Ericsson Nikola Tesla.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle