Search
Hrvatska
Globalni prvijenac 
Ericsson podiže HSPA brzinu prijenosa na 56Mbps

Ericsson nastavlja povećavati HSPA brzine što će poboljšati doživljaj korisnika i potpomoći održivi razvoj mobilnog širokopojasnog pristupa. Veće brzine prijenosa omogućit će korisnicima vrlo brzu vezu. Klik na web link prilikom ove brzine dovodi do trenutačnog učitavanja stranice, čak i kada je mnogo korisnika prisutno istodobno.

 

Ericsson je nadmašio vlastiti HSPA svjetski rekord s prvom svjetskom demonstracijom HSPA multiple-input-multiple-output (MIMO) tehnologije s više nositelja (multi-carrier), koja omogućuje vršnu brzinu prijenosa od 56Mbps, na CTIA Wireless izložbi, koja se održava od 1. do 3. travnja u Las Vegasu. Ovo je novi korak HSPA Evolution, koji daljnje unaprjeđuje doživljaj mobilnog širokopojasnog pristupa.

 

Povećanje brzine postignuto je kombinacijom MIMO i HSPA tehnologije s više nositelja. MIMO omogućuje veće brzine prijenosa i bolju spektralnu efikasnost što osigurava veći mrežni kapacitet.

 

Demonstracija je izvedena pomoću Ericssonovog konceptualnog HSPA usmjeritelja za mobilni širokopojasni pristup. Ovaj se uređaj može koristiti gdje god je širokopojasni pristup potreban, uz dijeljenje mobilne širokopojasne veze između više korisnika i osiguravanje efikasnog korištenja ovakve veze velike brzine.
 
Navedena je tehnologija planirana za komercijalni rad u 2010. godini Do kraja 2009. Ericsson će komercijalno omogućiti brzine do 42Mbps – što je uspješno demonstrirano na nedavnoj Mobile World konferenciji u Barceloni.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle