Search
Hrvatska
HSPA Evolution 
Ericsson i EMOBILE uvode najbrži mobilni širokopojasni pristup u Japanu

U Japanu je uvedena prva HSPA Evolution mreža koja pokriva najveće gradove u Japanu; Tokio, Osaku, Yokohamu i Nagoyu, uz vršne brzine do 21Mbps. Uvođenje je dio ugovora između Ericssona i vodećeg japanskog operatora u području mobilnog širokopojasnog pristupa, EMOBILE-a vezanog uz značajno širenje i nadogradnju mreže.
 
EMOBILE-ove nove usluge iz ovoga područja uvedene su krajem srpnja, a temelje se na HSPA Evolution, Ericssonovoj najsuvremenijoj tehnologiji za mobilni širokopojasni pristup velike brzine.Vršna brzina prijenosa od 21Mbps daje novu dimenziju iskustvu širokopojasnog pristupa i omogućuje značajno brže pregledavanje internetskih stranica i učitavanje datoteka. Uz navedeno, povećava kapacitet mreže te omogućuje većem broju korisnika pristup velikom brzinom do atraktivnih usluga u mobilnoj mreži.
 
Ericsson je prema ovome ugovoru jedini isporučitelj jezgrene mreže, kao i temeljnih usluga sistemske integracije. Ericsson je također glavni isporučitelj nadogradnje postojeće WCDMA/HSPA radio pristupne mreže HSPA Evolution tehnologijom, uključujući usluge izvedbe mreže. EMOBILE je vodeći operator u području širokopojasnog pristupa u Japanu, a s Ericssonom surađuje od 2006. godine. Krajem srpnja broj pretplatnika EMOBILE-a iznosio je više od 1.74 milijuna.

 

Vezano uz ovu vijest valja istaknuti da je u sklopu Vipnetovog Dana tehnologije u veljači ove godine i kod nas uspješno testirana i demonstrirana ista tehnologija uz brzinu do čak 21 Mbps. Vipnet je drugi mobilni operator na svijetu koji je to postigao, a novu tehnologiju predstavio je uz podršku Ericssona Nikole Tesle.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle