Search
Hrvatska
Ericsson Nikola Tesla na konferenciji “Promjene u gradovima – Deloitte” 
Uloga ICT-a u razvoju gradova

Konferencija „Promjene u gradovima – Deloitte“ održana je u hotelu Westin, 3. veljače 2009. godine,  u organizaciji Infoarene i pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost predsjednika RH g. Stjepana Mesića.


Cilj konferencije bio je ukazati na mogućnosti financiranja komunalne infrastrukture i javnih investicija pogotovo u uvjetima financijske i gospodarske krize.  Gradovi i druge jedinice lokalne samouprave suočit će se s problemima održavanja postojećih komunalnih sustava, njihove modernizacije i učinkovitosti. Uz stalan rast potreba za financiranjem komunalnih funkcija i modernizacijom infrastrukture,  gradovi moraju pronalaziti nove modele financiranja i upravljanja s kojim su upoznati na konferenciji.

 

Značajan segment za budućnost gradova su suvremene ICT tehnologije koje su preduvjet razvitka pogotovo u segmentu velikih gradova koji su  nositelji rasta u svakoj zemlji. Boris Drilo, direktor inovacija, marketinga i razvoja portfelja Ericssona Nikole Tesle, prezentirao je ulogu ICT-a u razvoju gradova. Kroz primjere projekata vezanih uz javnu sigurnost i upravljanje prometom, naglašeno je da se maksimalni učinci ICT projekata mogu ostvariti njihovim širim sagledavanjem u smislu planiranja, financiranja i korištenja u kontekstu potreba tzv. „pametnih gradova”.

 

Više od 100 predstavnika gradova, tijela lokalne samouprave i gospodarstva upoznali su brojna unapređenja koja donosi uporaba suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija Ericssona Nikole Tesle. Na panelu gradonačelnika razmijenjena su iskustva i ideje te istaknuti aktualni problemi većine hrvatskih gradova.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle