Search
Hrvatska
Ericssonov poslovni inovacijski forum 
Održan prvi Ericssonov poslovni inovacijski forum

Prvi Poslovni inovacijski forum (Business Innovation Forum) održan je u Stockholmu 23. i 24. lipnja za novinare iz 33 zemlje svijeta, među njima i iz Hrvatske. Tijekom zgusnutog programa novinari su sudjelovali na prezentacijama brojnih Ericssonovih menadžera i stručnjaka kao i predstavnika obrazovnih institucija i fakulteta, nezavisnih analitičara te stratega razvoja telekomunikacija i informacijsko komunikacijskih tehnologija koji su dali svoje viđenje razvoja društva i tehnologije u narednih desetak godina.


Tema prvog inovacijskog foruma bila je posvećena Ericssonovoj inovativnoj kulturi te aktivnom sudjelovanju u razvoju novih tehnologija i poslovnih modela kojima korporacija snaži svoje tehnološko liderstvo te se pozicionira u respektabilnog kreatora i promicatelja održivog razvoja svjetskog društva.


Pozdravljajući novinare iz cijelog svijeta, Carl-Henric Svanberg, predsjednik i CEO Ericssona, naglasio je da tehnologija služi ljudima kako bi im život bio bolji, lakši i kvalitetniji, a društvu da bi bilo održivo u svom razvoju te na dobrobit generacija koje dolaze. Ericsson je, po riječima prvog čovjeka korporacije, inovativna sredina koja u potpunosti razumije svoje strateško mjesto i ulogu tehnološkog lidera u daljnjem razvoju svjetskog društva i svog doprinosa kvalitetnijem životu ljudi.


Forum je organiziran u sklopu uspješnog nastupa jedriličarskih posada brodova Ericsson 3 i Ericsson 4 na ovogodišnjoj najzahtjevnijoj svjetskoj jedriličarskoj utrci Volvo Ocean Race. Atraktivnim događanjima za gotovo tisuću kupaca te pripadnika „sedme sile“ iz cijelog svijeta prisustvovala je i mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, a ujedno i kuma pobjedničkog broda Ericsson 4.
 

Iz bogatog programa izdvajamo obilazak Ericssonovog paviljona u gradskoj luci gdje su bili smješteni natjecateljski brodovi, susret sa korporacijskim menadžmentom te druženje i razmjena mišljenja sa svim sudinicima događanja.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle   

 

 

Više... (en)