Search
Hrvatska
Zapažen nastup stručnjaka Ericssona Nikole Tesle na ITS World Congressu 
Inovativna ITS rješenja za optimizaciju prometa

U Stockholmu je upravo završio šesnaesti po redu ITS World Congress. Ovaj kongres ponudio je pregled poslovanja i najsuvremenije tehnologije u području razvoja i primjene Inteligentnih transportnih sustava (ITS). Ericsson je, kao vodeći u ovome području i službeni sponzor, brojnim aktivnostima sudjelovao na ovom kongresu. Hakan Eriksson, stariji potpredsjednik i tehnički direktor Ericssona, sudjelovao je u radu plenarne sekcije i okruglog stola o ekonomskom razvoju uz održivi klimatski utjecaj. Olle Isaksson, odgovoran u Ericssonu za specifična industrijska rješenja vodio je sesiju posvećenu industrijskim rješenjima za električna i hibridna vozila, a sudjelovao je i u temi o suvremenim mobilnim telekomunikacijama kao temelju za ITS usluge. Ericssonov izložbeni prostor nalazio se i u kamionu gdje je predstavljeno više ITS prototipova i rješenja.


Na kongresu su vrlo zapaženi bili nastupi hrvatskih stručnjaka, kako kroz demonstracije, tako i u vidu radova: „Enhanced GPS/cellular Floating Car Data probe ” (koautori Marko Ševrović, Institut prometa i veza, dr.sc. Renato Filjar, menadžer za strateški razvoj portfelja u području ITS-a i mr.sc Dinko Šarić, menadžer jedinice za napredne tehnologije i usluge  obojica iz Ericssona Nikole Tesle) i “ Open source software-based solution for real-time road traffic data visualisation ” (koautori Krešimir Vidović, Institut prometa i veza, prof.dr.sc. Ivan Dadić, dekan Fakulteta prometnih znanosti i mr.sc. Boris Drilo, direktor ICT rješenja za državne institucije i poduzeća u Ericssonu Nikoli Tesli). Renato Filjar predstavio je rad čiji je koautor, a također je u Ericssonovom kamionu prezentirao doprinos Ericssona Nikole Tesle u razvoju ITS-a te prototip Zagrebačkog prometno informacijskog sustava.

 

Boris Drilo komentirao je aktivnosti Ericssona Nikole Tesle u segmentu ITS-a: „ITS predstavlja jedan od odgovora na jedno od najvažnijih pitanja razvijenog svijeta - pitanje razvoja održivih prometnih rješenja. U tom pogledu ICT tehnologije imaju veliki značaj jer se njihovom primjenom raspoloživi fizički prometni kapaciteti mogu iskoristiti do maksimuma. Mi smo izrazito ponosni što unutar Ericssona Nikole Tesle aktivno sudjelujemo u oblikovanju Ericssonovih rješenja u ovom području.“

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle