Search
Hrvatska
Na FER-u održan Sajam poslova i karijera 
Uspješan nastup kompanije na Job Fairu

U želji da  studentima zagrebačkog  Fakulteta elektrotehnike i računarstva pruže uvid u mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere Savez studenata FER-a i KSET organizirali su, već tradicionalni, sajam  poslova i karijera „Job Fair“. 

 

Bila je to prilika za razmjenu informacija i za bolje upoznavanje studenata i potencijalnih zaposlenika s jedne strane te mogućih poslodavaca s druge strane. Studenti su se upoznali s trendovima na tržištu rada te vodećim tehnološkim, ali i ostalim tvrtkama koje trebaju kvalitetne, visoko školovane stručnjake iz područja suvremenih tehnologija. Za poslodavce bile je to šanse da se predstave mladim i ambicioznim ljudima koji će uskoro krenuti u potragu za atraktivnim radnim mjestima.


Susret studenata i predstavnika Ericssona Nikole Tesle održan je danas, u Sivoj vijećnici na FER-u. U prvom dijelu susreta o  profilu kompanije je govorila Snježana Bahtijari, direktorica Kompanijskih komunikacija i društvene odgovornosti. Ona je naglasila da Ericsson Nikola Tesla, kao dio globalno prisutne korporacije Ericsson, sudjeluje u stvaranju novih komunikacijskih trendova u svijetu te predstavlja primjer društveno odgovornog poduzetnika u Hrvatskoj, ali i u zemljama u kojima djeluje.


U nastavku studentima se obratila Marijana Đuzel, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima i organizacijom, koja je u svom izlaganju naglasila važnost intelektualnog kapitala za kompaniju čiji je osnovni proizvod znanje. Osmišljavanje aktivnosti za privlačenje, razvijanje  i zadržavanje visoko obrazovanih stručnjaka, koji  trebaju ostvariti složene zadaće u području suvremenih tehnologija, sastavni je dio poslovne strategije kompanije. I ove godine nastavljamo projekt stipendiranja najboljih studenata završnih godina FER-a i FESB-a  te na taj način želimo pridonijeti razvoju društva znanja i osigurati kvalitetne kadrove za budućnost, zaključila je Marijana Đuzel.

Interes studenata za našu kompaniju kao potencijalnog poslodavca, bio je veoma velik, pa je petnaestak minuta namijenjenih za pitanja i odgovore bilo prekratko da bi svi zainteresirani dobili odgovor.

 

Niti ove godine nismo zaboravili nagraditi najbolje i najbrže studente. Naime, već tradicionalno nagradili smo studente koji su znali odgovor na postavljena pitanja, a uz to bili i najbrži.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle