Search
Hrvatska
Razvoj LTE segmenta 
Ericsson zaključio prve licencne ugovore iz područja LTE tehnologije

Ericsson je, kao vodeći pokretač u području LTE tehnologije, potpisao licencne ugovore vezane uz ključne LTE patente. Ericsson posjeduje najsnažniji portfelj LTE patenata u industriji i na ovaj način preuzima vodstvo u daljnjem širenju LTE tehnologije s ciljem razvoja tržišta. Ovo je nadogradnja aktualnog korporacijskog globalnog programa licenciranja za GSM/WCDMA tehnologije iz kojeg je do sada nastalo preko 80 ugovora, uz značajan prihod.
 
Na temeljima opsežnih iskustava u području GSM i WCDMA tehnologije, Ericsson pokreće razvoj nove generacije mobilne tehnologije - 4G/LTE i to još od OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) istraživanja u ranim devedesetim godinama prošloga stoljeća. Danas Ericsson posjeduje znatan broj standardiziranih patenata ključnih za razvoj 4G/LTE proizvoda.
 
Sukladno tome, licencni aranžmani će se sklapati u skladu s Ericssonovim proporcionalnim udjelom standardnih prava intelektualnog vlasništva, koja se odnose na odgovarajuće kategorije proizvoda. Ericsson također, poštuje gransku praksu na način da osigurava maksimalnu kumulativnu stopu primjenjivu na tehnologiju LTE kod koje se ne prelazi jednoznamenkasta stopa. To se postiže kroz bilateralne pregovore koji se vode u dobroj vjeri.

 

Kasim Alfalahi, potpredsjednik zadužen za licenciranje prava intelektualnog vlasništva i patentni portfelj u Ericssonu kaže: "Ovo je važna potvrda našeg liderstva u LTE segmentu. Moramo održavati ravnotežu između stvaranja novih vrijednosti za naše kupce i fer povratka značajnih Ericssonovih ulaganja u istraživanje i razvoj u situaciji kada i druge strane mogu na temelju naših inovacija profitirati.“

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle