Search
Hrvatska
Novi Ericssonov ugovor 
Razvoj i upravljanje naprednom optičkom gradskom mrežom u Švedskoj

Ericsson je potpisao ugovor o daljnjem razvoju i upravljanju gradskom mrežom neovisnom o operatoru, u gradu Hudiksvallu, Švedska. Ovo je prvi puta da je Ericsson preuzeo širenje i rad gradske mreže. Postojeći optički sustav ovoga grada već je Hudiksvall učinio centrom za globalne znanstvene i istraživačke studije.
 
Gradska mreža temelj je inovativnog komunikacijskog okružja koje Hudiksvall izgrađuje s ciljem podupiranja ekonomskog rasta. Širokopojasno rješenje otvorene mreže (open-network) omogućuje građanima odabir usluga različitih osiguravatelja internetskih usluga. Moći će odabrati individualizirane, širokopojasne usluge velike brzine, poput IPTV-a visoke definicije i video usluga na zahtjev.

 

Ericsson će upravljati mrežom Zitiusa, operatora otvorene pristupne mreže, do 2016. godine. Prema ugovoru, korporacija će isporučiti i implementirati EDA 1200 optičke pristupne komutatore i metro agregaciju, kao i SmartEdge višeuslužne rubne usmjeritelje i proizvode za temeljnu mrežu. Izvedba će započeti u ovom mjesecu dovođenjem optike do individualnih korisnika.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle