Search
Hrvatska
Nadogradnja mreže Vodafone Essara u rekordnom roku  
Ericsson završio najveću globalnu nadogradnju mreže u radu

Ericsson je završio najveću globalnu nadogradnju mreže u radu u rekordnom vremenu. S ciljem poboljšanja kvalitete usluge za više od 13 milijuna indijskih korisnika Vodafone Essara, u 4 ključne zone koje uključuju i tri velika grada, Ericsson je zamijenio GSM bazne stanice na više od 10.500 lokacija.

 

Projekt modernizacije mreže započeo je u veljači 2008. godine, a završio je u prvom tromjesečju 2009. godine, dva mjeseca prije roka. Tijekom ovog razdoblja, Ericsson je isporučio više od 16.000 kabineta za bazne stanice te više od 250 kontrolera baznih stanica, završivši projekt u svega 13 mjeseci. Kao dio ugovora, Ericsson je također osigurao proširenje slojevite arhitekture jezgrene mreže bazirane na komutaciji kanala (layered architecture circuit core) uključujući opremu vezanu uz okosnicu mobilne paketske mreže (mobile packet back bone) i mikrovalnu transmisiju.

 

Ovom operatoru navedena će promjena omogućiti poboljšanje mrežnih performansi, uz najsuvremeniju opremu i funkcionalnosti. Tijekom projekta Vodafone je u neprekinutom radu isporučivao mrežne usluge korisnicima iz gradova New Delhi, Mumbai i Kalkuta, kao i u Punjab regiji.

 

Ericsson Global Services ima vodeći položaj u području telekomunikacijskih usluga, a ima servisnu organizaciju koja pokriva više od 175 zemalja te vještine i znanje potrebne za izvođenje velikih i kompleksnih projekata, uz dobro poznavanje lokalnih tržišta i mnoštvo globalnih iskustava.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle