Search
Hrvatska
Smart 2020: e-health Croatia 
Rješenje Ericssona Nikole Tesle među top 25 globalnih pametnih ICT rješenja

Prema upravo objavljenom izvještaju pod nazivom SMART 2020, promjenom načina života i poslovnih procesa, uvjetovanih uporabom suvremenih ICT rješenja, do 2020. godine globalna emisija stakleničkih plinova, kao posljedica ljudskih aktivnosti, može se smanjiti za petnaest posto dok globalna ušteda u poslovnom sektoru zbog energetske učinkovitosti može biti preko 500 milijardi eura.

 

Stalnim uvođenjem inovativnih informacijsko-komunikacijskih proizvoda i usluga, ICT sektor mijenja naš način života, rada, učenja i zabave. ICT sektor sustavno povećava produktivnost i podržava ekonomski rast, kako u razvijenim državama tako i u zemljama u razvoju, uz smanjivanje emisije stakleničkih plinova i povećanjem energetske učinkovitosti. Ove činjenice objavljene su u Izvještaju SMART 2020 zajedno s rezultatima studije koju su zajednički provele nezavisna neprofitna organizacija The Climate Group (www.theclimategroup.org) i Globalna inicijativa za e-održivost (www.gesi.org).

Izvještaj SMART 2020 predstavljen je uoči Konferencije o održivom razvoju i klimatskim promjenama u Kopenhagenu te donosi pregled odabranih projekata koji već danas spadaju u vrh održivih rješenja i mogu poslužiti vladama i poslovnom sektoru kao smjernice za budući razvoj.

 

Korporacija Ericsson je za ovogodišnji izvještaj nominirala e-Health Croatia rješenje Ericssona Nikole Tesle, projekt informatizacije primarne zdravstene zaštite u Hrvatskoj. Nakon nezavisne evaluacije nominiranih rješenja vodećih svjetskih ICT kompanija, organizator je odlučio ovo rješenje preporučiti i uvrstiti u Izvještaj 25 najboljih. (http://smart2020.web2.redantdev.com/case-studies).

 

Ponosni smo na činjenicu da se među 25 globalnih pametnih rješenja, koji pomažu ostvarenju ekonomije siromašne stakleničkim plinovima te pozitivno utječu na kvalitetu života ljudi i čuvaju okoliš, našlo i rješenje Ericssona Nikole Tesle; E-Health Croatia. Hrvatska je time potvrdila svoju poziciju u svjetskom vrhu u primjeni ICT rješenja u zdravstvu, a Ericsson Nikola Tesle dokazao se kao inovativan ICT lider  i društveno odgovoran poduzetnik.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle