Search
Hrvatska
Znanstveno-istraživačka i obrazovna suradnja 
Sporazum Ericssona Nikole Tesle i Sveučilišta u Rijeci

U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci svečano je potpisan  Sporazum o znanstveno-istraživačkoj i obrazovnoj suradnji između Sveučilišta u Rijeci i kompanije Ericsson Nikola Tesla iz Zagreba. U ime Sveučilišta sporazum je potpisao rektor, akademik Daniel Rukavina, a u ime Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije. Svečanom događanju bili su, uz predstavnike Ericssona Nikole Tesle, prisutni dekani tehničkih fakulteta i prorektor Sveučilišta u Rijeci.


Cilj suradnje jest zajedničko ulaganje u znanstveno-istraživačke projekte u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, zajedničke obrazovne aktivnosti kroz pozvana predavanja kao i zajednička suradnja za definiranje tehnoloških smjernica i potencijalne transfere tehnologija.

 

Predstavljajući Sveučilište u Rijeci rektor Sveučilišta, akademik Daniel Rukavina istaknuo je važnost povezivanja obrazovnih institucija i gospodarstava. Visoki standardi u svim područjima života i rada koje je doseglo  Sveučilište u Rijeci te uključivanje u europski visokoškolski i istraživački prostor nametnuli  su potrebu snažnijeg  povezivanja s gospodarstvom. Stvarajući sinergijski efekt osigurati ćemo unapređivanja obrazovnih trendova u nastavi i razmjenu najnovijih tehnoloških i poslovnih spoznaja.

 

Na svečanosti u dvorani Senata kompaniju Ericsson Nikola Tesla predstavila je mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije koja je naglasila: „Ericsson Nikola Tesla svojom liderskom ulogom u hrvatskom gospodarstvu stvara preduvjete za bolji život, veću produktivnost i učinkovitost ljudi. Pri tome aktivno i konkretno promiče društvo znanja te održivi razvoj cijeloga društva. Već dugi niz godina ostvarujemo uspješnu znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju s fakultetima  Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, pa nas stoga raduje današnje proširenje suradnje i na riječko sveučilište. Svjesni  smo da poticanjem obrazovanja te suradnjom s visokoškolskim ustanovama, stvaramo preduvjete za budućnost ne samo naše kompanije već i hrvatskog društva“.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle