Search
Hrvatska
Suradnja Ericssona i 3 Italia 
Ekskluzivni ugovor o transformaciji mreže i proširenju upravljanih usluga

Ericsson je objavio vijest o potpisivanju ekskluzivnog ugovora s operatorom 3 Italia, koji uključuje i sedmogodišnju modernizaciju te nadogradnju postojeće WCDMA/HSPA mreže Ericssonovom tehnologijom i mrežnom arhitekturom. Ugovor također sadrži i proširenje postojećeg sporazuma o upravljanim uslugama.

 

U sklopu ugovora o transformaciji mreže, Ericsson će osuvremeniti i unaprijediti postojeći 3G mobilni širokopojasni pristup i jezgrenu mrežu, optički i radio prijenos, tarifiranje prijenosa podataka te platforme i sustave za pružanje usluga krajnjim korisnicima.

 

Sporazum, koji je nastavak ugovora o cjelokupnom upravljanju 3G mrežom 3 Italia i njihovom telekomunikacijskom ISIT infrastrukturom iz 2005. godine, dodatno je proširen ekskluzivnim upravljanim uslugama. Posao objedinjuje opsežnu tehnološku modernizaciju i unaprjeđenje mreže s operativnim  poboljšanjem i upravljanim uslugama, nakon čega će 3 Italia imati mobilnu širokopojasnu mrežu svjetske klase i odličnu operativnu efikasnost. Na kraju navedenog procesa transformacije i modernizacije, Ericsson će pokretati mobilnu širokopojasnu mrežu 3 Italia i upravljati njome.

 

Vincenzo Novari, generalni direktor 3 Italia izražava zadovoljstvo uspješnom suradnjom s Ericssonom i dodaje: ”Taj sporazum je, a i ostat će, referenca u inoviranju i razvoju mreža za talijansko tržište. On predstavlja korak naprijed u zadovoljavanju potreba za mobilnim širokopojasnim povezivanjem i uslugama kod talijanskih krajnjih korisnika i poduzeća. On čini našu mrežu još efikasnijom u upravljanju podatkovnim prometom te osigurava višu kvalitetu korisničkog iskustva za naše kupce."

 

Cesare Avenia, voditelj Ericssonove jedinice za tržište jugoistočne Europe, potvrđuje: "Ovaj sporazum je nastavak naše duge suradnje s 3 Italia. On potvrđuje visoku kvalitetu i pouzdanost Ericssonovih tehnologija i usluga te, u vrijeme kada dinamičnost i inovacija ključni čimbenici, stvara nove poslovne mogućnosti za našu industriju. Ponosni smo što će naša tehnologija, usluge, know-how i iskustvo omogućiti transformaciju 3 Italia mobilne širokopojasne mreže."

 

Ovaj sporazum dolazi nakon uspješne dugoročne suradnje između Ericssona i 3 Italia, koja je započela još 2001. kad je 3 Italia odabrao Ericsson za glavnog partnera u izgradnji svoje 3G jezgrene mreže i pristupne tehnologije. Navedeni izniman poslovni poduhvat transformacije koja podržava novu strategiju 3 Italia, jača i Ericssonovu ulogu lidera i inovatora u ovoj industriji.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle