Search
Hrvatska
Kvalitetnom suradnjom do tehnoloških postignuća 
Korporacija Ericsson prepoznala Tele2 Hrvatska kao primjer uspješne suradnje

U prostorima Tele2 Hrvatska održana je press konferencija čija je tema bila odlična suradnja naše kompanije s Tele2 Hrvatska. Korporacija Ericsson uvrstila je Tele2 Hrvatska u skupinu tvrtki posebne kategorije uspješnih suradnji. Razloge i detalje koji su prethodili ovom vrijednom priznanju predstavili su Johan Granlund, predsjednik uprave Tele2 Hrvatska te Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

 

Tele2 je priznanje zaslužio time što je među prvim operaterima u svijetu implementirao all-IP koncept u svoju HSPA mrežu, a uspjeh je tim veći što je priznanje hrvatskom operateru uputila upravo korporacija Ericsson. Uspjeh Tele2, prije svega, rezultat je još uspješnije profesionalne suradnje sa Ericssonovom hrvatskom kompanijom – Ericssonom Nikola Tesla.


Komentirajući suradnju sa Tele2 Hrvatska mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle posebno je naglasila da je zadovoljna što je ova suradnja prepoznata i na globalnoj razini po svojoj kvaliteti i tehnološkim postignućima. Naime, Tele2 Hrvatska je od početka svog rada u partnerskoj suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom te je zahvaljujući upravo načinu rada, kvaliteti međusobnih odnosa i Ericssonovom tehnološkom liderstvu stvorena izvrsna osnova za obostrano zadovoljstvo i poslovni rast.


U tom kontekstu, predsjednica Ericssona Nikole Tesle je zahvalila Tele2 Hrvatska na ukazanom povjerenju i vizionarstvu u implementaciji novih tehnologija, ponajprije HSPA tehnologiji koja omogućuje mobilni širokopojasni pristup za koji je glavni preduvjet učinkovita transportna mreža zasnovana na All-IP konceptu. Ericsson Nikola Tesla je implementirao u Tele2 mrežu rješenje koje uključuje tehnologije HSDPA i Enhanced uplink, te među prvima u svijetu all-IP transportnu mrežu. Rezultat toga je brz i efikasan prijenos velike količine podataka na zadovoljstvo svih korisnika. Prednosti koje donose transportne mreže temeljene na All-IP konceptu su korištenje Etherneta za efikasniji prijenos podatkovnog prometa, uz bolju skalabilnost i kvalitetu usluga.

 

Zahvaljujući upravo iskustvima stečenim kroz HSPA evolucijske tehnologije zasnovane na all-IP prijenosu bit će daleko lakše uvođenje još bržih tehnologija širokopojasnog prijenosa u kojima je Ericsson tržišni i inovacijski lider, a Ericsson Nikola Tesla jedan od globalnih centara za usluge. S obzirom da smo suvremenici pete tehnološke revolucije koja obuhvaća IT i telekomunikacije, vjerujemo da će se hrvatsko telekomunikacijsko tržište razvijati jednako dinamično kao svjetsko. Mi imamo posebno zadovoljstvo i motivaciju jer aktivno sudjelujemo u razvoju telekomunikacijskog tržišta - lokalno, regionalno i globalno - čime kvalitetno pridonosimo zadovoljstvu korisnika naših usluga, proizvoda i rješenja -  naglasila je Gordana Kovačević.


U ime Tele2 Hrvatska Ericssonu Nikola Tesla i Ericssonu zahvalio je Johan Granlund, predsjednik uprave.

 

- Tele2 Hrvatska tehnološki je pionir u implementaciji IP tehnologije u podatkovnu mrežu. Bitno je istaknuti kako nam je uvođenje IP tehnologije donijelo i znatno smanjenje troškova, zbog čega i jesmo u mogućnosti korisnicima ponuditi superiornu kvalitetu interneta za dvostruko nižu cijenu.  Tele2 je ponosan što je uz pouzdanog partnera koji je lider u svom segmentu, također uspješno održao lidersku poziciju u pružanju kvalitetnih i najpovoljnijih usluga na tržištu.

 

Ericsson je o Tele2 snimio i kratki film na temu priče o uspjehu hrvatskog operatera, a G. Kovačević uručila je J. Granlundu certifikat 'powered by Ericsson'.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle