Search
Hrvatska
Telecom Italia 
Ericsson osigurava brzinu od 28 Mbps talijanskim korisnicima

Ericsson i Telecom Italia uvode brzinu od 28 Mbps u mrežu ovoga operatora. Navedena izvedba uključuje Multiple Input and Multiple Output (MIMO) tehnologiju, a Milano će postati prvi talijanski “ultra-broadband city“, s brzinama downloada od 28 Mbps, a uploada od 5.8 Mbps.
 
Pokusni rad u mreži ovoga operatora započet će uskoro, a inicijalna izvedba planira se u Milanu u lipnju 2009. godine. Nacionalna pokrivenost uslijedit će u drugoj polovici 2009. godine. Prilikom ove implementacije koristit će se MIMO tehnologija koja koristi dva ili više antenskih sustava za prijenos podataka korisnicima. To omogućuje brži prijenos podataka svakom korisniku te bolju spektralnu učinkovitost u radio mreži. Uz ovu tehnologiju Telecom Italia će svojim korisnicima ponuditi brži širokopojasni pristup uz optimizaciju troškova rada.

 

Ericsson je vodeći u razvoju HSPA tehnologije koja korisnicima prijenosnih računala i drugih uređaja nudi širokopojasni pristup superiornih brzina. HSPA već doživljava globalni uspjeh i oko ove se tehnologije već stvorio rastući ekosustav uređaja i usluga, uključujući telefone, prijenosna računala, PC modeme i bežične usmjeritelje.
 
Uz navedenu brzinu downlinka od 28 Mbps i uplinka od 5.8 Mbps, usluge poput video konferencija, uploada korisničkih sadržaja i slanja elektroničke pošte s prilozima će doživjeti daljnje poboljšanje.
 
Trenutačna brzina downloada može biti i manja i mijenja se u ovisnosti o opterećenju, udaljenosti od ćelije, lokalnim uvjetima, hardveru, softveru i drugim faktorima.


Kompanijske komunikacija Ericssona Nikole Tesle