Search
Hrvatska
Pokusni rad 
Ericsson osigurava napredne komunikacijske usluge u španjolskoj mreži

Ericsson, u suradnji s Telefónicom, jednom od najvećih telekomunikacijskih kompanija u svijetu, ispituje multimedijske aplikacije temeljene na Rich Communication Suite (RCS) standardu. To je, globalno, prva demonstracija interoperativnih naprednih komunikacijskih usluga ove vrste uživo.
 
Sudionici u pokusnom radu bit će u prilici uživati u nizu integriranih i naprednih telekomunikacijskih aplikacija poput naprednog i aktivnog adresara koji korisnicima omogućuje pregled slika i statusa osoba u njihovom adresaru. Nova napredna mogućnost poručivanja nudi jedinstveno slaganje SMS-a i MMS-a, uz nanizane konverzacije. Mogućnosti trenutnog poručivanja (Instant messaging) uključuju chat uz mogućnost prebacivanja velikih datoteka. Korisnici će moći dijeliti i multimedijske sadržaje tijekom poziva.

 

Sve navedene aplikacije, temeljene na RCS značajkama, već su se dokazale kod korisnika koji ih koriste na osobnim računalima, a također ih žele koristiti i na mobilnim telefonima.
 
Vodeće kompanije u ovom području pokrenule su RCS inicijativu kao združeno nastojanje usmjereno na ubrzavanje i olakšavanje usvajanja aplikacija i usluga koje omogućuju interoperativno i konvergentno iskustvo naprednih komunikacijskih usluga. Pobornici inicijative dogovorili su niz značajki koje se temelje na profiliranim IP Multimedia Subsystem (IMS) standardima, kao i smjernice za implementaciju interoperativnih naprednih komunikacijskih usluga dostupnih već u tekućoj godini
 
Ericsson će, zajedno s još nekolicinom telekomunikacijskih isporučitelja, uključujući Sony Ericsson, podržati pokusni rad ovih usluga, čiju će demonstraciju Telefonica upriličiti na 2009 GSMA Mobile World kongresu u Barceloni.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle