Search
Hrvatska
Naši stručnjaci sudjeluju u radu BIHTEL-a 
BIHTEL 2010. – Zapažen nastup Ericssona Nikole Tesle

U Sarajevu se od 22. do 24. studenoga održava tradicionalni Međunarodni simpozij o telekomunikacijama – BIHTEL 2010. Tema ovogodišnjeg simpozija  je ''Sistemski aspekti kontrole QoS-a u multisistemskom okruženju''. Organizatori simpozija su Elektorotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, „IEEE Bosnia and Herzegovina“ i „IEEE Communications Chapter“.


Tijekom ceremonije svečanog otvaranja simpozija organizatori su zbog  rezultata i odlične dugogodišnje suradnje s Ericssonom Nikolom Teslom na različitim projektima od iznimne važnosti za razvoj telekomunikacija u susjednoj državi, posebnu čast ukazali predsjednici kompanije, mr. sc. Gordani Kovačević pozvavši je da kao pozvani predavač u tom dijelu održi predavanje na temu „Inovativna ICT rješenja - pokretač razvoja društva“. U svom izlaganju ona je naglasila ulogu i važnost kvalitetne suradnje svih subjekata odgovornih za razvoj i napredak Bosne i Hercegovine u cilju ostvaranja višeg nivoa konkurentnosti u globalnom okružju. Posebno je elaborirala i na konkretnim primjerima prezentirala Ericssonovo tehnolosko liderstvo te pozitivan utjecaj inovativnih ICT rješenja na ekonomski, društveno-socijalni i ekološki spekt.Tijekom dugogodišnje uspješne suradnje Ericssona Nikole Tesle i naših kupaca razvijeni su strateški partnerski odnosi koji su rezultirali brojnim najsuvremenijim ICT rješenjima i uslugama koje su dostupne građanima Bosne i Hercegovine. Cijelo to vrijeme uz partnerstvo s kupcima paralelno se odvija razmjena znanja i pozitivne prakse s tehničkim fakultetima iz nama susjedne države. Kao društveno odgovorna kompanija te kao tehnološki lider, svim svojim aktivnostima te načinom rada želimo osigurati dostupnost suvremenih ICT rješenja te na taj način pridonijeti razvoju društva u Bosni i Hercegovini.

 

Prvog dana simpozija održan je i okrugli stol pod nazivom "Realizacija digitalne televizije u Bosni i Hercegovini". Moderatori ovog okruglog stola bili su prof. dr. Branka Zovko Cihlar, FER, Sveučilište u Zagrebu i prof. dr. Branko Dokić, ETF Univerziteta u Banja Luci. Uz predstavnike akademske zajednice, elektronskih medija i Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku  na okruglom stolu sudjelovao je i Hrvoje Strepački, stručnjak iz Ericssona Nikole Tesle.

 

Željko Popović iz Ericssona Nikole Tesle sudjelovao u radu simpozija s teomom: „Evolucija GPON sustava prema sljedećoj generaciji PON-a“.

 

Dragan Stanković, stručnjak iz Ericssona Nikole Tesle govorio je prisutnima o temi „Konvergentna naplata u mobilnim telekomunikacijskim mrežama“, dok je Snježana Brajko imala zapaženu prezentaciju pod naslovom „Transformacija mreže u multimedijsku telefonsku mrežu“.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle