Search
Hrvatska
Vijesti 2010. 
Prosinac

[23.12.2011.] Tihomir Šicel, direktor prodaje i marketinga za industriju i društvo dobitnik je Plakete informatike za 2010. godinu koju dodjeljuje Hrvatski informatički zbor. Hrvatski informatički zbor je krovna neovisna strukovna asocijacija institucija i pojedinaca zainteresiranih za razvitak, promidžbu i unapređenje primjene informacijskih i srodnih tehnologija u Republici Hrvatskoj.

[21.12.2010.] Ericsson Nikola Tesla je u prosincu 2010. postao članom CEERIUS Sustainability Indexa u sezoni 2011. CEERIUS (CEE Responsible Investment Universe) je indeks održivosti koji objavljuje Bečka burza od 2009. godine. Uključuje dionice vodećih kompanija u pogledu društvene i ekološke osviještenosti koje kotiraju na burzama s područja srednje, istočne i jugoistočne Europe.

[16.12.2010.] Kompanija Ericsson Nikola Tesla je na natječaju Vidi e-novation, u kategoriji velikih tvrtki, osvojila nagradu „Zlatno Teslino jaje“ za svoj inovativni proizvod Ericsson Mobile Health, namijenjen udaljenom medicinskom nadzoru pacijenata, a nagradu je preuzeo mr. sc. Boris Drilo, kompanijski direktor ICT rješenja za industriju i društvo.

[15.12.2010.] Operator 3 Italia izabrao je korporaciju Ericsson za modernizaciju IT infrastrukture i sustava što uključuje hardver i softver, IP povezivost, operativni sustav i pohranu podataka. Uz Ericssonovu pomoć, Talijani će moći brže koristiti nove usluge u skladu s poboljšanjem IT okoline ovog operatora, što će rezultirati osnaženim podatkovnim kapacitetom uz više fleksibilnosti te bolju kvalitetu usluge.

[10.12.2010.] Ericsson Nikola Tesla je prigodnim božićnim domjenkom obilježio proteklu poslovnu godinu. U kultnom zagrebačkom klubu Saloonu, 9. prosinca 2010. okupio se veliki broj uzvanika. Među gostima su najzastupljeniji bili kupci i poslovni partneri kompanije iz domaćeg i međunarodnog okruženja, uz osobe iz "javnog" života te predstavnike "sedme sile".

[02.12.2010.] U suradnji stručnjaka Vipneta i Ericssona Nikole Tesle te korištenjem Ericssonove najsuvremenije tehnologije, Osijek je postao prvi grad u kojem su već dostupne brzine od 42 Mbit/s.  Ovime novitet najavljen na ovogodišnjem MIPRO-u započinje svoj komercijalni rad. 

Studeni

[30.11.2010.] Ericsson Nikola Tesla potpisao je s Crnogorskim Telekomom nove ugovore. Radi se o proširenju i modernizaciji 2G i 3G mobilne mreže T-Mobilea Crna Gora. Ugovori su vezani i uz proširenje kapaciteta fiksne mreže i modernizaciju sustava nadzora T-Coma Crna Gora.

[29.11.2010.] Ove godine Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB) obilježava 50. obljetnicu svoga utemeljenja. Bogat program obilježavanja respektabilne obljetnice i rezultata ove visokoznanstvene ustanove završen je u petak, 26. studenoga svečanom akademijom. Proslavi su nazočili brojni predstavnici društvenog, gospodarskog i političkog života među kojima i predstavnici Ericssona Nikole Tesle.

[26.11.2010.] Tradicionalni, peti po redu, Dan dobavljača i partnera Ericssona Nikole Tesle, održan u prostoru kompanije, okupio je sve ključne kompanijske dobavljače i partnere. Ovaj tematski događaj je posvećen razdoblju promjena, točnije, prilagodbama novim tržišnim i tehnološkim zahtjevima te novim organizacijskim modelima i odgovornostima.

[25.11.2010.] U sklopu sustavnog predstavljanja rješenja iz područja m-zdravstva na GSMA Mobile Asia kongresu 2010, kao predstavnik korporacije, sudjelovao je i Boris Drilo, direktor ICT rješenja za industriju i društvo Ericssona Nikole Tesle.

[24.11.2010.] Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu nastavlja s tradicijom “Dana karijera” s intencijom da se studenti završnih godina FESB-a upoznaju s mogućnostima zapošljavanja u struci te suradnji s tvrtkama u širem okruženju. Ericsson Nikola Tesla je u svom nastupu pokazao zašto se svrstava u poslodavce prvog izbora.

[24.11.2010.] S ciljem podizanja svijesti o pozitivnim učincima telekom industrije na održivost, u Ericssonovom sjedištu u Kisti organiziran je cjelodnevni susret s novinarima i uzvanicima na temu „Kako ICT može doprinijeti smanjenju emisije ugljičnog dioksida”.

[23.11.2010.] U Sarajevu se od 22. do 24. studenoga održava tradicionalni Međunarodni simpozij o telekomunikacijama – BIHTEL 2010. Tema ovogodišnjeg simpozija je ''Sistemski aspekti kontrole QoS-a u multisistemskom okruženju'', a naša je kompanija sudjelovala u različitim aktivnostima BIHTEL-a.

[23.11.2010.] MEDICA, najveće svjetsko godišnje okupljanje profesionalaca u zdravstvu održano je od 17. do 20. studenog u njemačkom Düsseldorfu.
Ericsson je predstavio: Ericsson Mobile Health za udaljeni medicinski nadzor pacijenta, umreženi informacijski sustav zdravstvene skrbi – HNIS i bolnički informacijski sustav HIS koje je razvila kompanija Ericsson Nikola Tesla te Ericssonov istraživački projekt mHealth CARE.

[22.11.2010] Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove strateške ugovore na izvoznim tržištima. Posebno važni ugovori potpisani su na tržištu susjedne Bosne i Hercegovine te Zajednice Neovisnih Država. Ugovori su vrijedni gotovo 10 milijuna kuna.

[19.11.2010] Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u petak, 19. studenoga 2010. godine svečano  je proslavljen Dan FER-a te su dodijeljene nagrade najboljim studentima u akademskoj godini 2009./2010. Naša kompanija već je tradicionalno nagradila najbolje radove studenata iz područja telekomunikacija.

[16.11.2010] Šesti po redu Vodafone Innovation Day održan je od 9. do 11. studenoga u Vodafone Test & Innovation Centru u Düsseldorfu. Na izložbi je predstavljen i Ericsson Mobile Health. 

[09.11.2010] Dobro posjećeni, peti po redu Dan Novih Tehnologija – DaNTe 2010, održan je 4. studenog 2010. u riječkoj Gradskoj vijećnici, u organizaciji Grada Rijeke i hrvatske ICT udruge MIPRO. Značajan doprinos ovogodišnjem programu dali su i stručnjaci Ericssona Nikole Tesle prezentacijom tema posvećenih ICT rješenjima u prometnom i komunalnom sektoru te u zdravstvu.

[08.11.2010] Vodeći japanski operator Softbank Mobile investira u kapacitet s ciljem osiguravanja visokokvalitetnog korisničkog doživljaja nadogradnjom svoje HSPA radio pristupne mreže Ericssonovim najnovijim rješenjem za radio bazne stanice, RBS 6000. Alat koji razvijaju strucnjaci Ericssona Nikole Tesle ustedjet ce prilicno vremena u ovom poslu jer omogucuje optimalnu integraciju novih baznih stanica u mrezu japanskog operatora Softbanka.

[02.11.2010.] Na konferenciji Zagrebačke burze, središnjem mjestu okupljanja hrvatske, ali i regionalne financijske zajednice dodijeljene su godišnje nagrade Zagrebačke burze i Poslovnog dnevnika. Ovogodišnji laureati nagrade za najbolje odnose s ulagačima su HT-Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla i Atlantic grupa. Na svečanoj dodjeli u Šibeniku, u ime Ericssona Nikole Tesle, nagradu je preuzela mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije.

Listopad

[29.10.2010.] Na 11. konferenciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću dodijeljene su godišnje nagrade Grand PRix 2010. U kategoriji Odnosi s javnošću u poslovnom sektoru za  velike tvrtke naša je kompanija osvojila nagradu za projekt “Obilježavanje 60. obljetnice Ericssona Nikole Tesle“.

[28.10.2010.] Komentar Gordane Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle: "Ukupni rezultati Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci ove godine pokazuje pad narudžbi i prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ali istodobno porast operativne i neto dobiti od 172,5% i 30,3% ako isključimo umanjenje vrijednosti potraživanja na kazahstanskom tržištu od 126,5 milijuna kuna."

[26.10.2010.] Ericsson Nikola Tesla i Hrvatski Telekom su po prvi put u Hrvatskoj uživo demonstrirali implementiranu LTE testnu mrežu. Događanje se odvijalo pred brojnim novinarima u Hemingwayu, a mobilni reporter javio se uživo s ulaza u prostore Ericssona Nikole Tesle i RTL-a.

[22.10.2010.] "Prodaja je u ovom tromjesečju porasla 2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u odnosu na prošlo tromjesečje ostala je gotovo na istoj razini zbog negativnih utjecaja snažne švedske krune," kaže Hans Vestberg, predsjednik i glavni izvršni direktor korporacije Ericsson.

[04.10.2010.] ARCA - 8. međunarodni sajam inovacija, novih tehnologija i proizvoda kojemu je cilj povezivanje znanosti i gospodarstva održan je u Zagrebu od 30. rujna do 2. listopada. Sveukupno, u tri dana predstavljeno je gotovo 250 inovacija. Na konferenciji, uz ostale uglednike, sudjelovali su stručnjaci Ericssona Nikole Tesle predvođeni predsjednicom mr.sc. Gordanom Kovačević.

[01.10.2010.] Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove izvozne poslove vrijedne 40 milijuna kuna. Glavnina ugovora ostvarena je na tržištu Zajednica Neovisnih Država. Radi se o modernizaciji i proširenju mobilnih i fiksnih mreža kao i IP orijentiranim rješenjima za poslovne korisnike.

Rujan

[21.09.2010.] U kompaniji Ericsson Nikola Tesla svečano je obilježena deseta obljetnica Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle. Od 2001. godine, gotovo 300 studenata uz podršku 73 mentora s fakulteta i iz kompanije realizirali su 162 studentska projekta i 82 prototipa. Za svoj rad polaznici su primili brojna priznanja, među kojima tri Rektorove nagrade.

[15.09.2010.] Novi ugovor između Telenora i Ericssona vezan je uz troškovno učinkovitu fiksnu glasovnu komunikaciju.Telenor može Norvežanima ponuditi personalizirane atraktivne telefonske usluge poput chata, prisutnosti i video komunikacije u fiksnoj mreži uz nove prihode. Telenor osigurava i buduću konvergenciju mobilne i fiksne mreže, uz pripreme za 4G.

[07.09.2010.] Kao pomoć isporučiteljima sadržaja i operatorima u povećavanju potencijala njihovih mreža te u isporuci TV usluga koje korisnici traže, Ericsson nudi Media Delivery Network (MDN) – cjelovito rješenje za isporuku video sadržaja putem IP.

[03.09.2010.] Ericsson Nikola Tesla uvršten je među vodeće tržišne marke u Hrvatskoj na temelju glasanja organiziranog i nadgledanog od strane međunarodne organizacije Superbrands.

[03.09.2010.] Ericsson Nikola Tesla i Ipko nastavljaju uspješnu suradnju koja je započela 2007. godine kada je Ericsson Nikola Tesla u rekordnom roku isporučio i u cijelosti integrirao cjelovitu GSM mrežu ovom kosovskom operatoru. Novi ugovor vezan je uz usluge softverske i hardverske podrške u naredne 3 godine, a vrijedan je 37 milijuna kuna.

Srpanj / Kolovoz

[30.08.2010.] Ericssonov ConsumerLab objavio je rezultate nedavne studije pod nazivom "Multi Screen Media Consumption 2010". Podaci su prikupljani u Kini, Njemačkoj, Španjolskoj, Švedskoj, Tajvanu, Velikoj Britaniji i SAD-u. Uzorak u studiji predstavlja više od 300 milijuna korisnika.

[26.08.2010.] Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom, najveći telekomunikacijski operator u Bosni i Hercegovini, potpisali su ugovore o implementaciji proširenja 2G i 3G mobilne mreže te podizanju jezgrene mreže BH Telecoma na najsuvremeniju razinu.

[19.08.2010.] Ericssonu je trebalo oko 20 godina da instalira milijun baznih stanica kako je objavljeno 2007. godine, a svega tri godine za isporuku daljnjih milijun. Dva milijunta bazna stanica bila je Ericsson RBS 6000, koja je nedavno isporučena u sklopu projekta proširenja mobilne širokopojasne mreže.

[27.07.2010.] Komentirajući rezultate poslovanja Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, istaknula je sljedeće: „Poslovanje Ericssona Nikole Tesle se i u prvoj polovici ove godine odvijalo u vrlo zahtjevnom i složenom okruženju. Međutim, glavni pokazatelji poslovanja kompanije i dalje su stabilni."

[23.07.2010.] Prodaja grupe u drugom tromjesečju bilježi pad od 8% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje s tim da je značajan pad prodaje registriran u segmentu mreža. Bruto marža je povećana zahvaljući povoljnom proizvodnom programu te unaprjeđenju efikasnosti.  Na porast neto dobiti pozitivno su utjecali poboljšani rezultati Sony Ericssona.

[20.07.2010.] U radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli boravio je Predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović sa suradnicima. Delegaciju je dočekala predsjednica kompanije mr. sc. Gordana Kovačević. Predsjednica Ericssona Nikole Tesle prezentirala je kompanijske aktivnosti, a u nastavku su održani razgovori između Predsjednika Josipovića i predsjednice kompanije sa suradnicima.

[19.07.2010] U ponedjeljak, 19. srpnja, Ericsson Nikola Tesla je sa svojim dugogodišnjim partnerom i kupcem Crnogorskim Telekomom (članom Magyar Telekom i Deutsche Telekom grupacije) potpisao ugovor u vrijednosti od gotovo 22 milijuna kuna.

[13.07.2010.] Ericsson Nikola Tesla je na tržištu Ruske Federacije, Bjelorusije, Moldavije, Gruzije i Kazahstana ugovorio nove poslove. Vezani su uz modernizaciju i proširenje mobilnih i fiksnih mreža te mikrovalnih rješenja u širokopojasnoj mreži, kao i IP orijentirana rješenja za poslovne korisnike.

Lipanj

[29.06.2010.] Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i mr. sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, potpisali su u Sarajevu 29. lipnja ugovor o proširenju u 2G i 3G mobilnoj mreži BH Telecoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bosni i Hercegovini. Ugovor je tipa “ključ u ruke”, a vrijedan je 60 milijuna kuna.

[17.06.2010.] Vezano za potraživanja koja proizlaze iz financiranja kupca u Kazahstanu koja su 31.ožujka 2010. iznosila 298 milijuna kuna, napravljeno je umanjenje vrijednosti potraživanja za 126 milijuna kuna.

[16.06.2010.] Naš predstavnik i višegodišnji član Document Lifecyle Management Foruma (DLM Forum), Marko Lukičić, iz jedinice ICT rješenja za segment industrije i društva, primljen je kao punopravni član u MoReq Governance Board (MGB), odbor DLM Foruma zadužen za razvoj specifikacije MoReq, vezane uz oblikovanje elektroničke uprave u Europskoj uniji.

[14.06.2010.] U sarajevskom Centru „Skenderija“ su u četvrtak 10. lipnja završili trodnevni „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“, posvećeni aktualnim temama u zdravstvu, na kojima su uspješno predstavljena kompanijska rješenja u području e-zdravstva.

[11.06.2020.] Dividenda za poslovnu 2009. godinu isplatiti će se 17. lipnja 2010. godine.

[01.06.2010.] Ericssonova jedinica za istraživanje osvojila je nagradu za najveći doprinos LTE standardima na skupu Informa LTE Awards 2010. Nagrade u području LTE tehnologije dodijeljene su za rast i uspješan razvoj LTE tehnologije u sklopu događanja LTE World Summit 2010, održanog nedavno u Amsterdamu.

Svibanj

[27.05.2010.] ICT kao najkonkurentniji dio našeg društva, posebno u uvjetima ekonomske globalne krize, može i mora predvoditi proces društvenog oporavka, zajednički je zaključak svih sudionika interdisciplinarnog Okruglog stola na temu „ICT i e-održivost“, održanog u sklopu 33. međunarodnog skupa MIPRO u Opatiji.

[26.05.2010.] U Opatiji je svečano otvoren MIPRO 2010. Tijekom svečanog otvorenja premijerno je, ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe, uzvanicima demonstriran bežični prijenos podataka uz rekordne brzine prijenosa do 42 Mbps. To su izvanredno postignuće sudionicama MIPRO-a prezentirali mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

[24.05.2010] Na tiskovnoj konferenciji Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Gospiću demonstriran je probni rad e-zdravstva. Projekt e-zdravstvo, koji uključuje funkcionalnost eRecept, eUputnica i eNaručivanje, u ovom se trenutku probno odvija u Ličko-senjskoj i Međimurskoj županiji, a njegova puna primjena na području cijele Republike Hrvatske očekuje se do konca 2010. godine.

[21.05.2010.] Glavna skupština Dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je 20. svibnja 2010. godine, uz prisutnost 87.814.700 kuna dioničkog kapitala, što iznosi 65,94 posto ukupnog temeljnog kapitala Društva. Time su ostvareni uvjeti za normalan rad Skupštine te da sve donesene odluke budu pravovaljane.

[11.05.2010.] Telekom operatori sve više žele smanjiti utjecaj na okoliš uz rast poslovanja. Novi Ericssonov pristup operatorima omogućuje bolje investiranje uz manju emisiju ugljikovog dioksida i manje troškove održavanja.

[10.05.2010.] Julian Ogrin, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska i mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, u prisutnosti Johana Bergstroma, tehničkog direktora Tele2 Hrvatska i Gorana Ožbolta, direktora prodaje i marketinga za Tele2 Hrvatska,  potpisali su dva ugovora u skladu s kojim će Ericsson Nikola Tesla ovom operatoru i u budućnosti nastaviti isporučivati rješenja i usluge u području GSM i UMTS mreže.

[05.05.2010.] Predsjednica kompanije sudjelovala je u okruglom stolu „Društveno odgovorno poslovanje u hrvatskim uvjetima“, na najvećem ovogodišnjem gospodarskom skupu, Danu poduzetnika 2010. U sklopu ovog događanja Ericssonu Nikoli Tesli  dodijeljena je posebna nagrada za društveno odgovorno poslovanje koju je preuzela mr. sc. Gordana Kovačević.

[03.05.2010.] Ericsson Nikola Tesla je na tržištu Ruske Federacije, Bjelorusije, Moldavije i Uzbekistana ugovorio nove izvozne poslove, kao i proširenja postojećih, u fiksnim i mobilnim mrežama.

Travanj

[29.04.2010.] Komentirajući rezultate poslovanja Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, istaknula je sljedeće: „Glavne karakteristike poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvom tromjesečju ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje su porast knjiženih narudžbi, prihoda od prodaje, operativne dobiti i novčanog toka od operativnih aktivnosti."

[27.04.2010.] U radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli boravila je delegacija Vlade Republike Hrvatske koju je predvodila predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u pratnji mr. sc. Darka Milinovića, potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva i socijalne skrbi, mr. sc. Đure Popijača, ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, prof. dr. sc. Ivana Šimonovića, ministra pravosuđa te drugih suradnika.

[23.04.2010.] Prodaja grupe u prvom kvartalu je pala za 9% u odnosu na isto prošlogodišnje tromjesečje uz nižu prodaju u segmentu mreža no povećanu u području usluga. Bruto marža se poboljšala, na što su pozitivno utjecali proizvodni program te povećana učinkovitost. Novčani tok je bolji u odnosu na isto prošlogodišnje tromjesečje.

[09.04.2010.] Povod je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji kompanije Ericsson Nikola Tesla, regionalnog ICT lidera i Fakuleta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) Sveučilišta u Splitu, jedne od vodećih znanstvenih institucija u Hrvatskoj. Cilj suradnje je čvršće povezivanje znanosti i gospodarstva kao predispozije razvoja.

[09.04.2010.] Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle kao najuspješnija hrvatska poduzetnica jedna je od šest europskih žena lidera u regiji - Bugarska, Mađarska, Poljska, Ukrajina, Hrvatska i Rumunjska. Nagrade su dodijeljene u organizaciji LeaderSHE Foruma (The Creative Management of Change) koji je ove godine održan u Beču, 7-8 travnja u suradnji s gospodinom Erhardom Busekom, bivšim vicekancelarom Austrije.

[01.04.2010.] Glavna skupština Društva održati će se 20. svibnja 2010. godine u 16 sati u prostorijama Društva u Zagrebu, Krapinska 45.

[01.04.2010] Kao suvoditelj konferencije pod nazivom „Stanje na planetu“, u organizaciji Earth Institutea, a koja je održana u New Yorku, Vestberg je istaknuo kako su telekomunikacije jedinstvene jer imaju utjecaj na sve Ciljeve milenijskog razvoja.

Ožujak

[31.03.2010.] Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i mr. sc. Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, potpisali su u Sarajevu 31. ožujka ugovor o uslugama podrške i održavanju cjelokupne mreže BH Telecoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bosni i Hercegovini.

[30.03.2010.] S potencijalnom bazom od 1,3 milijarde kupaca telekomunikacijski operatori poduzimaju nove korake u daljnjem širenju kineske komunikacijske infrastrukture i povezanih usluga. China Mobile i China Unicom potpisali su s Ericssonom 2G/3G okvirne ugovore.

[25.03.2010] Jedan od vodećih američkih isporučitelja u segmentu bežičnih M2M rješenja za poslovne sustave, Digi International, izabrao je Ericssonov HSPA modul za mobilni broadband u izabranim Digi Transport i Digi Connect bežičnim pristupnicima. Ovaj potez omogućit će brzo globalno prihvaćanje 3G povezanosti u M2M aplikacijama.

[09.03.2010.] Ericsson Nikola Tesla i Crnogorski Telekom potpisali su ugovore kojima definiraju suradnju u slijedeće četiri godine. T-Mobile Crna Gora će tako na raspolaganju imati najnovija Ericssonova rješenja, a osim toga ugovorene su i usluge podrške za T-Mobile CG i T-Com CG. Ukupan iznos potpisanih ugovora je preko 21 milijun kuna godišnje, odnosno gotovo 85 milijuna kuna u narednih 4 godine.

[05.03.2010.] Predstavnici kompanije ostvarili su zapažen nastup na Regionalnoj konferenciji o elektroničkim komunikacijama, Telekom Areni 2010 u Zagrebu. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, sudjelovala je u tradicionalnoj panel diskusiji predsjednika i članova uprave kompanija iz ICT sektora. Milan Živković izložio je tehnološke i ekonomske prednosti LTE tehnologije.

[02.03.2010.] Deutsche Telekom je ponudio novu konvergentnu uslugu za poslovne korisnike u Njemačkoj, pod nazivom DeutschlandLAN, temeljenu na Ericssonovom Business Communication Suite-u (BCS). Ericssonovo rješenje nudi IP telefoniju, mobilnost, suradnju i multimedijske konferencijske aplikacije za „pametne“ telefone, osobna računala i IP telefone pridružene stolnim računalima.

Siječanj / Veljača

[26.02.2010.] Ericsson Nikola Tesla i bjeloruski operator fiksne telefonije Beltelecom potpisali s u Minsku ugovor o isporuci opreme za proširenje kapaciteta internetske infrastrukture u vrijednosti od gotovo 65 milijuna kuna, a Ericsson Nikola Tesla davat će i usluge podrške.

[25.02.2010.] Mr.sc.Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, na redovitoj godišnjoj konferenciji za novinare  predstavila je poslovne rezultate kompanije u protekloj godini te strategiju za razdoblje do 2012. godine, istaknuvši da je Ericsson Nikola Tesla unatoč otežanim uvjetima poslovanja tijekom 2009. godine zadržao svoju tržišnu poziciju, profitabilno poslovanje i financijsku stabilnost.

[23.02.2010.] Ericsson Nikola Tesla d.d. održat će u četvrtak, 25 .veljače 2010. godine press konferenciju na kojoj će objaviti rezultate poslovanja za 2009. godinu, s naglaskom na najvažnije aktivnosti, te izglede za 2010. godinu.

[19.02.2010.] Mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla imenovana je u gospodarsko vijeće dr.sc. Ive Josipovića, novoizabranog predsjednika RH.

[17.02.2010.] U svom obraćanju na događanju GSMA Mobile World Congress u Barceloni, Hans Vestberg, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson predstavio je Ericssonovu viziju budućnosti. Čelni čovjek Ericssona je istaknuo: “Ulazimo u svijet s 50 milijardi veza. Ukoliko želimo imati važnu ulogu u tome svijetu, moramo drugim tvrtkama pomoći u njihovom poslovanju, a ne biti samo tehnološka kompanija."

[16.02.2010.] Ericsson će zamijeniti i dodatno unaprijediti trenutačnu IPTV platformu Telekoma Austria s ciljem omogućavanja niza usluga vezanih uz isporuku sadržaja na razne uređaje koje će ukloniti barijeru između TV uređaja i osobnih računala i uvesti novu generaciju korisničkog sučelja.

[15.02.2010.] Najpoznatije svjetsko poslovno okupljanje u mobilnim komunikacijama, Mobile World Congress održava se u Barceloni od 15. do 18. veljače. Nizom aktivnosti, Ericsson svojim sadašnjim i potencijalnim kupcima još jednom demonstrira najnovija dostignuća iz područja mobilnih komunikacija. Ericsson Nikola Tesla, kao sastavni dio korporacije koja djeluje na globalnom tržištu, prezentira svoja rješenja za m-zdravstvo.

[11.02.2010.] Ericsson, vodeći vlasnik patenata u mobilnim telekomunikacijama potpisao je ugovor o licenciranju vlastite patentirane WiFi tehnologije japanskom proizvođaču digitalne opreme Buffalo. Buffalo je najveći proizvođač WiFi opreme u Japanu s tržišnim udjelom iznad 60%.

[25.01.2010.] “Tijekom druge polovice 2009. godine, na prodaju mrežne opreme utjecala je smanjena potrošnja operatora na mnogim tržištima. Na prodaju korporacije za cijelu godinu taj je utjecaj bio manji pa je marža poslovanja blago povećana,” riječi su Hansa Vestberga, predsjednika i generalnog direktora Ericssona (NASDAQ:ERIC).

[19.01.2010.] Velike katastrofe, poput potresa koji je u utorak, 15. siječnja pogodio Haiti ili prirodne nepogode kakve su aktualne poplave u Lici, dolini Neretve ili u još nekim krajevima Hrvatske, a koje na razini lokalne zajednice izazivaju trajne posljedice za tamošnje stanovništvo, povod su za konkretnu pomoć ugroženima s globalne i lokalne razine.

[14.01.2010.] Tijekom 2010. godine TeliaSonera planira svojim korisnicima ponuditi 4G pokrivenost u  25 najvećih jedinica lokalne samouprave u Švedskoj te u 4 jedinice u Norveškoj, uključujući Oslo. Ericsson je izabran za jedinog isporučitelja zajedničke jezgrene mreže, kao i za osiguravanje LTE radio pristupa.