Search
Hrvatska
ARCA – 8. međunarodni sajam inovacija, novih tehnologija i proizvoda 
INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI

ARCA – 8. međunarodni sajam inovacija, novih tehnologija i proizvoda kojemu je cilj povezivanje znanosti i gospodarstva održan je u Zagrebu od 30. rujna do 2. listopada. Sveukupno, u tri dana predstavljeno je gotovo 250 inovacija.

U sklopu ovogodišnjeg sajma održana je i konferencija Inovacijama do konkurentnosti, na kojoj su sudjelovali eminentni stručnjaci iz Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Austrije, Mađarske, Rusije i Rumunjske. Ključne teme o kojima se raspravljalo bile su: stvaranje poticajne klime za inovatorstvo, kreativni odnos poslodavca i inovatora u tvrtkama, akademskoj zajednici i ostalim institucijama, akademsko obrazovanje i osposobljavanje za primijenjena istraživanja te primjeri dobre prakse.
Na konferenciji, uz ostale uglednike, sudjelovali su stručnjaci Ericssona Nikole Tesle predvođeni predsjednicom mr.sc. Gordanom Kovačević.


Prvog dana konferencije izlagala je predsjednica Gordana Kovačević na temu: Inovativnost -izvor konkurentske prednosti – Primjer Ericssona Nikole Tesle. Tijekom izlaganja naglasila je kako je ICT industrija motor razvoja svih drugih sektora te vrlo pozitivno utječe na ljude, poslovanje i okoliš. Budući da živimo u razdoblju svjetskog preslagivanja i pozicioniranja ključ našeg daljnjeg razvoja je brzina prilagođavanja, inovativnost i proaktivnost, jer samo takvim radom, koji je usmjeren na stvaranje novih vrijednosti, možemo pridonijeti zadovoljstvu svih naših zainteresiranih skupina i napretku društva u cjelini.


 

O sprezi gospodarstva, znanosti i javne uprave u stvaranju inovativnog društva prisutnima je govorio dr.sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnologiju i znanstvene aktivnosti iz Ericssona Nikole Tesle. Istaknuo je ulogu i važnost sinergijskog efekta gospodarstva i znanosti za proces stvaranja društva znanja kojem težimo.


Drugog dana konferencije Snježana Bahtijari, direktorica Marketinga i komunikacija te društvene odgovornosti u Ericssonu Nikoli Tesli prisutnima je govorila o inovativnom pristupu društveno odgovornih kompanija. Ona je naglasila da, kada je u pitanju društveno odgovorno poslovanje, Ericsson Nikola Tesla slijedi svjetske standarde i primjer Ericssona kao tehnološkog lidera i globalnog kreatora pozitivnih utjecaja na razvoj tehnologije i društava. U strategiju dugoročnog poslovnog razvoja ugradili smo načela društveno odgovornog ponašanja, i to u svim segmentima poslovanja i odnosima prema svim interesnim skupinama. 


O inovacijskom programu Ericssona Nikole Tesle govorio je dr.sc. Saša Dešić, rukovoditelj Odjela istraživanja u Ericssonu Nikoli Tesli, naglasivši kako je inovativnost. jedna od najvećih vrijednosti kompanije. Stoga, Ericsson Nikola Tesla razvija i održava kompanijsku kulturu koja podržava inovativni pristup.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle