Search
Hrvatska
IPTV usluge 
Ericsson unaprjeđuje IPTV platformu operatora Telekom Austria

• Istovjetan sadržaj na svim zaslonima
• Ericsson unaprjeđuje IPTV platformu Telekoma Austria


Telekom Austria, dio Telekom Austria grupe zadužen za fiksne telekomunikacije jedan je od najinovativnijih osiguravatelja IPTV usluga u Europi. Njihov MediaBox već spaja TV uređaj, mobilni telefon i osobno računalo omogućujući da bilo koja slika, video ili glazbeni sadržaj koji se nalaze na računalu budu prikazani na bilo kojem zaslonu. Ericsson će zamijeniti i dodatno unaprijediti trenutačnu IPTV platformu ovog operatora s ciljem omogućavanja niza usluga vezanih uz isporuku sadržaja na razne uređaje koje će ukloniti barijeru između TV uređaja i osobnih računala i uvesti novu generaciju korisničkog sučelja.

 

"Našim ćemo korisnicima u Austriji ponuditi nove funkcionalnosti poput naprednog grafičkog prikaza sučelja, internetskih usluga putem TV uređaja, najsuvremenijih video-na-zahtjev usluga te usluga snimanja. Ovo će značajno unaprijediti njihov doživljaj IPTV usluga i učvrstiti naš vodeći položaj u ovom području", kaže Walter Goldenits, tehnički direktor Telekom Austria.

 

Roland Nordgren, čelni čovjek Ericssona u Srednjoj Europi kaže: "Za Ericsson ovo predstavlja proboj u osiguravanju i sistemskoj integraciji IPTV rješenja jednom od najinovativnijih IPTV operatora u Europi, a zajednički ćemo razviti najsuvremenije usluge za austrijske korisnike. Očekuje se da će IPTV porasti sa 40 milijuna na 120 milijuna pretplatnika u svijetu u sljedećih pet godina. Primjena ovih usluga kod operatora Telekom Austria ogledni je primjer kako telekomunikacije, medijska industrija i internet konvergiraju i donose dobrobiti korisnicima čineći raznovrsne sadržaje dostupne na svim zaslonima.“

 

Uz sistemsku integraciju i savjetodavne usluge, Ericsson će Telekomu Austria isporučiti cjelovito rješenje koje uključuje i Ericssonov nagrađivani IPTV middleware, OpenStream Digital Services Platform za video-na-zahtjev funkcionalnost te WatchPoint Content Management System vezan uz izazov isporuke jednakog sadržaja u raznim formatima i na različite uređaje.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle

Povezano