Search
Hrvatska
Posjet 
Predsjednik Republike Hrvatske u posjetu Ericssonu Nikoli Tesli

U drugoj polovici srpnja u radnom posjetu Ericssonu Nikoli Tesli (ETK)  boravio je Predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović sa suradnicima. Predsjednica kompanije mr. sc. Gordana Kovačević, ujedno i članica Gospodarskog vijeća hrvatskog Predsjednika,  je  uvaženom gostu  uručila kompanijsku identifikacijsku karticu kao simboličku dobrodošlicu u ETK. Posjet je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, a o interesu javnosti najbolje govore brojni novinari koji su pratili ovaj posjet.

 

U prvom dijelu radnog posjeta  Predsjednica ETK sa svojim suradnicima upoznala je Predsjednika Republike Hrvatske te članove njegove delegacije s poslovnim aktivnostima Ericssona Nikole Tesle. Predsjednik Republike Hrvatske interesirao se za poslovanje te aktivnosti na domaćem i inozemnim tržištima. Posebno su ga interesirali projekti koje ETK realizira u području e-sustava (ICT for Industry and Society)  kao npr. e-zdravstvo, e-katastar i sl. koji snažno promoviraju pozitivan utjecaj ICT- a na poslovanje, ljude i okoliš.

 

Nakon razmjene mišljenja o brojnim temama, visoki gost je obišao kompaniju gdje su ga domaćini informirali o važnim aktivnostima i projektima koji su u tijeku.


Tom su prilikom prezentirani razvojni projekti u području zdravstva koji predstavljaju Ericssonov odgovor za sve veće zahtjeve i potrebe tržišta u tom poslovnom segmentu.  Predstavljeno je rješenje za e-zdravstvo koje se već koristi u hrvatskom nacionalnom sustavu primarne zdravstvene zaštite (Healthcare National Information System), kao i rješenje za m-zdravstvo (Ericsson Mobile Health).


Predsjednik se u obilasku susreo i sa studentima tehničkih fakulteta koji sudjeluju u radu Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle koji ove godine obilježava 10-tu godišnjicu i predstavlja jedan od primjera izvrsne suradnje kompanije s akademskom zajednicom.

 

Ne krijući zadovoljstvo onim što je vidio u Ericssonu Nikoli Tesli, predsjednik Josipović dao je izjavu za novinare. Tom je prilikom iskazao svoje zadovoljstvo što je korporacija Ericsson već 1953. godine prepoznala hrvatsku kompaniju te je tijekom tog dugog razdoblja uspjela razviti takve modele  suradnje  i povezivanja koji služe kao primjer najbojih gospodarskih poveznica Švedske i Hrvatske. Također je iskazao uvažavanje  svega što je Ericsson Nikola Tesla postigla naročito kroz  razinu znanja i kompetencija svojih stručnjaka, poslovne rezultate te način rada i  upravljanja. Sve to pridonosi da kompanija  i u teškim recesijskim vremenima uspjeva zadržati stabilno poslovanje te je  pozitivan primjer u zemlji I inozemstvu.

 

Zahvaljujući Predsjedniku Republike Hrvatske što je posjetio kompaniju, Predsjednica ETK se posebno osvrnula na aktualnu tržišnu situaciju i uvjete poslovanja koji nisu nimalo jednostavni u Hrvatskoj, ali ni u drugim zemljama. Naime, događaju se stvari s kojima dosada nismo imali iskustva – neki kupci bankrotiraju, dolazi do restrukturiranja banaka te do brojnih drugih nepovoljnih kretanja. S ponosom je naglasila da ETK dosada nije izgubio niti jedan strateški posao od konkurencije, a zrelost i snaga organizacije ogleda se i u činjenici da i u ovakvim okolnostima uspjevamo zadržati stabilne i kvalitetne poslovne rezultate.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle