Search
Hrvatska
Radiokomunikacije 
Ericsson do sada isporučio 2 milijuna baznih stanica

Ericssonu je trebalo oko 20 godina da instalira milijun baznih stanica kako je objavljeno 2007. godine, a svega tri godine za isporuku daljnjih milijun. Dva milijunta bazna stanica bila je Ericsson RBS 6000, koja je nedavno isporučena u sklopu projekta proširenja mobilne širokopojasne mreže.

 

Ericsson ima vodeću ulogu u usvajanju tehnologije mobilnog širokopojasnog pristupa i isporučio je većinu HSPA mreža koje rade brzinom od 14,4 Mbps ili više. Uz to, Ericsson je jedini isporučitelj koji sudjeluje u trenutačno vodećim izgradnjama 4G/LTE mreža. Ericssonova oprema za mobilne mreže povezuje ukupno više od 1,5 milijardi ljudi širom svijeta.

 

Glavni pokretač velikog ubrzanja isporuka mobilne tehnologije je Ericssonov RBS 6000,  kojeg karakterizira energetski učinkovita bazna stanica koja radi u području više standarda te podržava GSM/EDGE, WCDMA/HSPA i LTE u jednom pakiranju.

 

RBS 6000 serija proizvoda dostupna je u varijantama za unutarnje i vanjske prostore te u main-remote paketima. Njezin kompaktan dizajn sadrži svega 25 posto prostora kojeg su koristile prijašnje generacije uz kapacitet koji je veći više od 10 puta. RBS 6000 serija značajno reducira potrošnju energije od 20 do 65 posto u usporedbi s ranijim Ericssonovim baznim stanicama. To su energetski najučinkovitije bazne stanice s najboljim performansama u cijeloj industriji.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle