Search
Hrvatska
IT učinkovitost 
Ericsson ugovorio upravljane usluge za 3 Italia
  • Sedmogodišnji ugovor u području upravljanih usluga vezan uz konsolidaciju podatkovnog centra i modernizaciju IT infrastrukture
  • Brža isporuka novih usluga i veća kvaliteta uz bolju fleksibilnost i veći kapacitet u području informatičkih tehnologija
  • Utrošak vezan uz informatički hardver i softver te potrošnja energije smanjeni 50 posto


Operator 3 Italia izabrao je korporaciju Ericsson za modernizaciju IT infrastrukture i sustava što uključuje hardver i softver, IP povezivost, operativni sustav i pohranu podataka.


S više od devet milijuna 3G korisnika, 3 Italia nudi niz komunikacijskih usluga poput glasovnih, video usluga, pristupa internetu, mobilnog TV programa i zabave. Uz Ericssonovu pomoć, Talijani će moći brže koristiti nove usluge u skladu s poboljšanjem IT okoline ovog operatora, što će rezultirati osnaženim podatkovnim kapacitetom uz više fleksibilnosti te bolju kvalitetu usluge.


Ugovor obuhvaća konsolidaciju podatkovnog centra uz modernizaciju hardvera, nadogradnju i konsolidaciju u području aplikacija, kao i transformaciju sustava za podršku radu i poslovanju, poput sustava naplate i sustava za upravljanje odnosima s kupcima.


Tri podatkovna centra ovog operatora bit će konsolidirana u dva, smještena u Rim i Milano. Ovo, u kombinaciji s uvođenjem nove virtualne arhitekture softvera, smještajem svih aplikacija ovog operatora te većom učinkovitosti korištenja IT infrastrukture omogućit će smanjenje troškova od 40 do 50 posto. Ericsson će također, prema ugovoru, upravljati, održavati i nadograđivati infrastrukturu do 2017.


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle