Search
Hrvatska
CTIA Wireless 2011 
EMH i e-zdravstvo na CTIA Wireless 2011

Ericssonov predsjednik i generalni direktor Hans Vestberg jučer je na međunarodnom skupu CTIA Wireless 2011, koji se održava u Orlandu, SAD, naglasio snagu umreženog društva u razvoju kreativnosti i transformaciji života, poslovanja i društva. U obraćanju tijekom konferencije "Wireless Health Day," Vestberg je istaknuo dobrobiti koje mobilnost, širokopojasni pristup i cloud computing donose zdravstvenoj skrbi i drugim industrijama. Naglasio je mogućnosti mobilnog zdravstva posebno istaknuvši Ericsson Mobile Health rješenje naše kompanije koje je u suradnji s Etisalatom trenutačno u probnom radu u Saudijskoj Arabiji. Tijekom prezentacije pojasnio je i prednosti rješenja za e-zdravstvo razvijenog i implementiranog u Hrvatskoj.


Objašnjavajući da je svijet usred tehnološke revolucije u kojoj primijenjene informacijsko-komunikacijske tehnologije zajednički stvaraju umreženo društvo, Vestberg je rekao: "Već vidimo dobrobiti koje donosi inteligentno povezivanje uređaja, kao i ljudi. Kada je jedna osoba povezana, njezin se život mijenja, a kada je sve povezano, svijet se mijenja. To je bit umreženog društva."


Uz Vestberga, svoj je pogled na transformaciju zdravstvene skrbi uz pomoć povezanosti predstavio i  dr. Patrick Soon-Shiong, čelni čovjek Instituta za unaprjeđenje zdravlja.


"Bežično će biti ključno za sva postignuća u zdravstvenoj skrbi u 21. stoljeću", kaže dr. Patrick Soon-Shiong. "Bolje i brže upravljanje podacima o pacijentu i analitika, smjernice dostupne u stvarnom vremenu za osiguravatelje primarne zdravstvene skrbi, praćenje kroničnih bolesti i brza reakcija koja može preduhitriti ozbiljna medicinska stanja - sve ove mogućnosti, kao i mnoge druge, postaju realnost. Bežična će tehnologija uskoro postati integralna u cijelom spektru zdravstvene skrbi."


„Današnje bolnice za svoj rad koriste tisuće sustava, računala i drugih uređaja koji često ne mogu komunicirati međusobno ili razmjenjivati informacije“, kaže Hans Vestberg i dodaje: „Međuoperativnost i standardi mogli bi riješiti ovu fragmentaciju sustava.“


"Naša industrija ima potencijal stvoriti rješenja za neke od najvećih svjetskih izazova, ne samo u području zdravstvene skrbi, već i u obrazovanju te smanjenju emisije CO2", rekao je. "Možemo isporučiti alate koji će poboljšati učinkovitost te potaknuti inovativnost i kreativnost."


Hans Vestberg pozvao je na suradnju u industriji, istaknuvši da je važnije što možemo zajednički učiniti u budućnosti, nego što Ericsson kao kompanija može učiniti danas.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle