Search
Hrvatska
Aktualnosti 
Obilazak radnih prostora
Gradonačelnica Balakova u posjetu Ericssonu Nikoli Tesli

Olga Georgievna Mazunina, gradonačelnica ruskoga grada Balakova, sa suradnicima je boravila u višednevnom posjetu glavnom gradu Hrvatske. Delegacija je izrazito zainteresirana za nove tehnologije, posebno za rješenja iz područja industrije i društva te su, s tim ciljem, posjetili kompaniju Ericsson Nikola Tesla.


Kompanijske proizvode i rješenja u području e-zdravstva predstavio im je Boris Drilo, direktor ICT rješenja za industriju i društvo, u suradnji s Ivanom Baraćem, direktorom prodaje i marketinga za Zajednicu Neovisnih Država. Boris Drilo je naglasio da kompanija ima cjeloviti portfelj u području e-zdravstva koji se sastoji od integriranog bolničkog informacijskog sustava, umreženog sustava zdravstva te rješenja za udaljeni nadzor pacijenata, Ericsson Mobile Health. Kompanija je kompetencijski i tehnološki centar korporacije za ovo područje. Istaknuo je goleme prednosti koje informatizacija zdravstvenog sektora donosi građanima, medicinskim profesionalcima i društvu, od boljih usluga pacijentima do efikasnijeg rada samog sektora. Kompanija je za rješenja u području zdravstva dobila niz priznanja i certifikata, a i Hrvatska je temeljem informatizacije zdravstvenog sustava, u čijoj je realizaciji glavnu ulogu odigrala kompanija Ericsson Nikola Tesla, zauzela visoko 3. mjesto u Europi. Uslijedio je obilazak radnih prostora u kojem su se zadržali kod ispitnih sustava, gdje im je Roman Benić, voditelj upravljanja ispitnim konfiguracijama predstavio aktivnosti u ovom području.

 

Olga Georgievna Mazunina bila je vrlo zadovoljna posjetom te je izjavila: „Nikola Tesla je veliki znanstvenik. Vjerujem da je tvrtka koja nosi i njegovo ime dorasla njegovoj misli i geniju. Vidjeli smo niz inovativnih tehnologija i sustava čije nas uvođenje zanima te su i Rusija i pojedine regije zainteresirane za ove tehnologije. Najviše nas zanima ono što se tiče svakodnevnog života ljudi, posebice zdravstvena skrb. E-Government rješenja su nam također zanimljiva no u tom području se uvođenje dogovara na razini Rusije, kako bi cijela zemlja imala standardizirano rješenje. Drago mi je da je kompanija puna mladih ljudi i da je srednja dob u kompaniji svega 34 godine. U našem gradu postoji 6 visokoobrazovnih ustanova, no mladi odlaze raditi u Moskvu. Ako uđemo u realizaciju projekata iz ovog segmenta to će značiti i da će posao u Balakovu moći naći mnogi mladi ljudi. Očarala me ljepota Zagreba i bio mi je vrlo ugodan boravak u kompaniji.“

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle