Search
Hrvatska
Nagrada 
Hrvatski kvocijent inovativnosti: Ericsson Nikola Tesla pobjednik u kategoriji velikih tvrtki

Projekt kojim se prvi put otkrivaju tvrtke lideri u inovativnosti ‘Hrvatski kvocijent inovativnosti’ (HKI) uspješno je završen proglašenjem pobjednika. Ericsson Nikola Tesla je pobjednik u kategoriji velikih tvrtki. Nagradu je u ime kompanije preuzeo doc.dr.sc. Darko Huljenić, voditelj suradnje s akademskom zajednicom.

 

Ovaj su projekt pokrenuli Lider, Sense Consulting i Veleučilište Vern. U istraživanju je sudjelovalo 119 tvrtki u tri kategorije - velike, srednje i male. Istraživanje se provodilo od 18. veljače do 2. svibnja ove godine. U kategoriji srednjih tvrtki nagrađen je Brodarski institut, a u kategoriji malih Citus.

 

Ciljevi studije bili su procijeniti kvocijent inovativnosti tvrtki iz raznih sektora, analizirati rezultate istraživanja prema primarnim obilježjima tvrtki na području inovacijskih kapaciteta, strategije, procesa i rezultata, napraviti usporedbu na razini tvrtki i menedžmenta te preporučiti poboljšanja na razini tvrtke i Hrvatske. Upitnik je sastavljen na temelju najbolje europske i svjetske prakse, a cijelo je istraživanje uključivalo vodeće stručnjake za upravljanje inovacijama. Sve tvrtke koje su sudjelovale u istraživanju dobit će izvještaj o stanju svoje inovativnosti, objašnjenje ranga te konkretne smjernice o tome kako bolje iskoristiti svoje inovacijske potencijale.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle