Search
Hrvatska
Nagrada 
Ericssonov CEO primio nagradu „Digitalno zdravstvo za digitalni razvoj“

Hans Vestberg, predsjednik i CEO Ericssona, je među nagrađenima South-South nagrade. Ova nova nagrada dodjeljuje se vladama, organizacijama i osobama koje su ostvarile značajan doprinos korištenjem ICT tehnologija u ostvarivanju Milenijskih ciljeva razvoja.


Hans Vestberg nagrađen je kao vodeći zagovornik potencijala mobilnosti i širokopojasnog pristupa kao oruđa za neke od najizazovnijih pitanja današnje civilizacije poput zdravstva, siromaštva, obrazovanja i klimatskih promjena.


Od 2009. godine Hans Vestberg je član savjetodavnog odbora Inicijative o digitalnom zdravstvu. Član je Komisije za širokopojasni pristup s ciljem digitalnog razvoja u Ujedinjenim narodima gdje predsjedava radnoj grupi za klimatske promjene. Ericsson je također član osnivač Connect to Learn inicijative koja ima za cilj osiguravanje svima dostupne kvalitetne srednje stručne spreme širom svijeta, u skladu s potrebama 21. stoljeća.


Ova nagrada potvrđuje da, među brojnim inovativnim rješenjima u svim ključnim sferama društvenog života, korporacija Ericsson posebnu pažnju posvećuje upravo inovacijama u segmentu zdravstva, u kojem ključna uloga pripada kompaniji Ericsson Nikola Tesla.

South-South News je 24-satni pristup globalnoj digitalnoj medijskoj platformi, namijenjen zemljama juga koji pomaže, povezuje i objavljuje vijesti o naporima usmjerenim prema održivom ekonomskom i društvenom razvoju širom svijeta. Nagrade South-South za 2011. godinu predstavljene su, između ostalih, i u partnerstvu s International Telecommunication Union (ITU) te Gospodarskom komisijom Ujedinjenih naroda za Afriku.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle