Search
Hrvatska
Priznanje 
Obraćanje nakon dodjele
Gordana Kovačević – Najmenadžer, a Ericsson Nikola Tesla Najkompanija Regije

U Sarajevu je u četvrtak, 7. srpnja, u organizaciji Nezavisne regionalne agencije iz Zenice, održana  24. svečana dodjela priznanja "Najmenadžer“ i „Najkompanija"  regije Jugoistočna i Srednja Europa.


Nagrada "Najmenadžer" izrasla je u iznimno visoko i međunarodno verificirano priznanje gospodarstvenika regije, Europskog udruženja menadžera i časopisa Euromanager. Stručni ocjenjivački sud činili su poznati i priznati gospodarstvenici, znanstveni i javni djelatnici iz cijele regije. Nagrada je do sada uručena nizu istaknutih gospodarstvenika iz regije.


U konkurenciji 2000 menadžera iz 40 zemalja ove godine titulu “Najmenadžera Jugoistočne  i Srednje Europe” osvojila je mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle za izvanredan rad, inovativna rješenja i originalan pristup u kvalitetnom i efikasnom unaprjeđenju lokalne i globalne organiziranosti te izuzetne stvaralačke rezultate. Pred više od 400 uzvanika, najviših predstavnika političkog i društvenog života te gospodarstva iz cijele regije nagradu joj je uručio Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BIH


Mr. sc. Gordana Kovačević je, nakon primanja najvišeg priznanja, u nadahnutom govoru, zahvaljujući na visokom priznanju, naglasila da je ponosna i radosna zbog priznanja, a posebno zbog pozitivne energije koju osjeća u društvu uspješnih poduzetnika koji i u vremenu krize ostvaruju respektabilne rezultate. Naglasila je da nagrada pripada svim zaposlenicima Ericssona Nikole Tesle, koji predano rade na ostvarivanju kompanijskih ciljeva i razvoju poslovanja, našim kupcima i partnerima na svim tržištima jer su svi oni dio naše uspješne priče. Motivirana toplim prijemom i pljeskom uzvanika tijekom govora, na kraju je rekla: "Dragi prijatelji, ovo je vrijeme za lidere vizionare, koji imaju znanje, hrabrost, motivaciju i inspiraciju da iskoriste i usmjere inovativni kapacitet i komparativne prednosti zemalja u regiji te da međusobnom suradnjom i donošenjem brzih i kvalitetnih odluka osiguraju gospodarski oporavak i razvoj kao osnovni preduvjet za bolji život čovjeka i poveznicu prema umreženom društvu."

 

Nagrade su se dodjeljivale u kategorijama biznisa i javnog života tako da su među nagrađenima i Predsjednik RH, prof. dr. sc.Ivo Josipović za pozitivne inicijative povezivanja zemalja regije, veleposlanik Kraljevine Švedske u BiH Bosse Hedberg te Nedžad Rašidbegović, generalni direktor BH Telekoma i dr.


U jutarnjem terminu, na tradicionalnoj međunarodnoj poslovnoj konferenciji „Regionalni privredni razvoj i suradnja“ vodeći ljudi uspješnih kompanija iz regije, na temelju osobnog iskustva, govorili su o postignućima, daljim perspektivama i mogućnostima te njihovoj viziji razvoja poslovanja i gospodarstva u regiji. Veliku pozornost okupljenih gospodarstvenika i uglednika iz cijele regija izazvalo je izlaganje predsjednice Ericssona Nikole Tesle mr.sc. Gordane Kovačević, koja je govorila o temi „ICT- pokretač razvoja društva i gospodarskog oporavka“. Predstavljajući viziju budućeg razvoja društva istaknula je da u globalnom procesu razvoja umreženog društva u kojem će, prema predviđanjima, do 2020. godine biti umreženo 50 milijardi različitih uređaja, ICT ima važnu ulogu pokretača i inicijatora: „ICT sektor izravno utječe na ukupni rast nacionalnog gospodarstva, povećanje konkurentnosti ostalih sektora, izvozni potencijal industrije i održivi razvoj društva. Ericsson Nikola Tesla, kao dio globalne obitelji Ericsson, spreman je za istaknutu i aktivnu ulogu u suvremenim društveno-ekonomskim kretanjima stvarajući tako nove mogućnosti za ljude, poslovanje i društvo“, zaključila je mr. sc. Gordana Kovačević


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle