Search
Hrvatska
Umreženo društvo: m-zdravstvo 
VivaCell-MTS pokreće pilot program na temelju Ericsson Mobile Health rješenja

Mobilni operator VivaCell-MTS i Jerevenski Medicinski fakultet zajednički su, tijekom 3. armenskog međunarodnog medicinskog kongresa održanog 7. i 8. srpnja, predstavili pilot program m-zdravstva koji se temelji na bežičnoj komunikacijskoj tehnologiji i Ericsson Mobile Health paketu. Ovo inovativno rješenje namijenjeno je stvaranju novih načina koji stanovništvu pružaju bolji pristup medicinskim uslugama.

 

Rješenje pruža liječniku mogućnost uspostavljanja udaljenog nadzora zdravstvenog stanja pacijenta, a pacijent može slati informacije o vlastitom zdravlju putem mreže VivaCell-MTS. Na taj način zdravstveni radnik može analizirati podatke koji su prikupljeni korištenjem različitih senzora poput spirometra ili EKG-a i potom kroz mobilnu mrežu poslani medicinskim radnicima.

 

„VivaCell-MTS kao telekomunikacijski lider uvijek čini sve za dobrobit stanovništva. Stoga predstavljamo inovativna rješenja u životno važnoj sferi kao što je zdravstvo. Ustupamo najveću mobilnu mrežu u Armeniji i naše tehničke resurse ljudima, za koje je osobito važno da budu pod stalnim liječničkim nadzorom. S druge strane, VivaCell-MTS koristi inovativna rješenja za olakšavanje svakodnevnog posla zdravstvenim radnicima, pružajući im moderne, visokokvalitetne i efikasne tehnološke mogućnosti“, komentirao je Ralph Jirikijan, generalni direktor kompanije VivaCell-MTS.

 

Mobilno zdravstvo je prvi put u Armeniji postalo dostupno zdravstvenim radnicima. Pacijenti mogu provoditi zdravstveni nadzor u vlastitom domu i odmah slati medicinske podatke vlastitim liječnicima putem mreže VivaCell-MTS pomoću posebnog mobilnog uređaja. To omogućuje i udobnost i brzo praćenje stanja pacijenta. Zajedno s Jerevanskim Medicinskim fakultetom, u rujnu će oprema za mobilni nadzor biti puštena u rad u okviru pilot projekta na pilot lokaciji na Jerevanskom Medicinskom fakultetu.

 

Rješenje Ericsson Mobile Health je bilo demonstrirano u paviljonu kompanije VivaCell-MTS uz suradnju sa stručnjacima Ericssona Nikole Tesle i pobudilo je veliko zanimanje prisutnih medicinskih profesionalaca.
Uspjeh ovog pilot projekta i njegova uspješna implementacija krucijalni su za dostizanje dugoročnih armenskih ciljeva te važna točka na putu osnaživanja kompetitivnih prednosti Armenije u području zdravstva u cijeloj regiji, prenose lokalni i regionalni mediji.

 

Svjetski analitičari procjenjuju da rješenja iz domene m-zdravstva imaju golem, još uvijek nerealizirani potencijal za rješavanja globalnih problema u području očuvanja zdravlja. Stoga, među brojnim inovativnim rješenjima u svim ključnim sferama društvenog života, korporacija Ericsson posebnu pažnju posvećuje inovacijama u segmentu zdravstva, u čemu važna uloga pripada i kompaniji Ericsson Nikola Tesla.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle