Search
Hrvatska
Priznanje 
Sudionici
Ericsson Nikola Tesla osvojio nagradu Ključna razlika za opću ravnopravnost

Prihvaćanje raznolikosti osnovni je preduvjet za osiguranje jednakosti i ravnopravnosti svih. Za pripadnike ranjivih skupina to je pitanje ostvarivanja ljudskih prava. Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske u partnerstvu s Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga i Institutom za razvoj tržišta rada pokrenuo je projekt Ključna razlika s ciljem identificiranja i promoviranja poslodavaca s kvalitetnim praksama u uključivanju raznolikosti i osiguranja ravnopravnosti u radnom okruženju. Uključivanje raznolikosti ljudskih potencijala u sklopu Nagrade odnosilo se na poticanje ravnopravnosti i to redom: spolova, dobi, osoba s invaliditetom i dr.

 

Na svečanosti dodjele nagrada 13. prosinca, predstojnik Ureda za ljudska prava Luka Mađerić istaknuo je da se nagradom želi pokazati da se, unatoč ekonomskoj krizi, na hrvatskom tržištu rada mora raditi računa o ravnopravnosti svih.

Nagradu ključna razlika za poticanje opće ravnopravnosti zaposlenih dodijeljenu Ericssonu Nikoli Tesla predsjednici kompanije mr. sc. Gordani Kovačević uručila je Ankica Paun Jarralah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

„Mi na različitost gledamo kao na prednost koja donosi dodatnu vrijednost u poslovanju. Zapošljavamo ljude sa širokim spektrom kompetencija, koji imaju različite interese i osobne ambicije te nastojimo ono najbolje što oni mogu pružiti u poslu prenijeti i u ostvarivanje kompanijskih ciljeva. Prijavom za Nagradu ključna razlika želimo s drugim tvrtkama podijeliti svoje pozitivne prakse i iskustva u promicanju ravnopravnosti svih naših zaposlenika“, izjavila je predsjednica kompanije.

 

Snježana Bahtijari, direktorica Marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti, prezentirala je velikom broju uzvanika temeljne kompanijske vrijednosti kao i programe kojima se one uspješno realiziraju. Uz našu kompaniju, nagrađeni su još Privredna banka Zagreb d.d. za poticanje ravnopravnosti spolova, Zvijezda d.d. za poticanje ravnopravnosti osoba s invaliditetom te Rivijera Adria d.d. za poticanju dobne ravnopravnosti.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle