Search
Hrvatska
Priznanje 
EMH: Pobjednik na događanju eAsia 2011

Ericssonova inicijativa vezana uz mobilno zdravstvo u Vijetnamu, čiji je ključni dio upravo Ericsson Mobile Health (EMH) platforma, osvojila je nagradu "Najbolja ICT inicijativa u zdravstvu". Nagrada je svečano dodijeljena 2.prosinca na prestižnom godišnjem ICT događaju „eAsia 2011“ u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša. Cijeli projekt u Vijetnamu realiziran je u suradnji s tamošnjim Ministarstvom zdravstva i bolnicom Trang An s ciljem razvoja umreženog društva i dobrobiti koje ono donosi poslovanju, pojedincima i zajednici u cjelini. Uspješan pilot projekt pokazuje kako inovativna rješenja iz područja mobilnih komunikacija mogu koristiti cijelom društvu, osobito u području zdravlja.

 

Tijekom projekta, odabrani bolesnici koji boluju od astme, hipertenzije i bolesti srca (srčane aritmije) opremljeni su mobilnim zdravstvenim uređajima iz EMH kompleta, a liječnici bolnice Trang An su njihovo zdravstveno stanje pratili izdaleka, pomoću podataka prenesenih putem mobilne mreže. To je osoblju bolnice omogućilo pružanje brze zdravstvene usluge i podršku po potrebi.


Ova mobilna zdravstvena platforma veliku korist donosi upravo pacijentima s kroničnim bolestima koji žive daleko od bolnice ili odgovarajuće zdravstvene ustanove. U Vijetnamu, gdje udaljenost do najbližeg liječnika često iznosi i preko 14 km, opisano se rješenje pokazalo kao vrlo učinkovit način za pružanje zdravstvene zaštite.


Rezultati projekta pokazuju da su pacijenti uključeni u pilot potvrdili veliku korist kojom ovakvo rješenje iz područja m-zdravstva značajno unaprjeđuje uvjete njihovog liječenja. Osoblje bolnice, s druge strane, potvrđuje da je predložena EMH platforma vrlo dobro prihvaćena među pacijentima te da je sustav vrlo razumljiv i jednostavan za korištenje.

 

Mobilna rješenja u zdravstvu dio su Ericssonove vizije umreženog društva, prema kojoj će svi uređaji koji ostvaruju dodatnu dobrobit međusobnim povezivanjem, ubuduće i biti povezani.


Ovaj uspješan primjer pokazuje kako rješenja iz područja m-zdravstva pomažu ljudima osiguravajući im bolju kvalitetu zdravstvene usluge te ujedno pokazuju ogroman potencijal novih tehnologija za stvaranje bolje kvalitete života u cijelosti.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle