Search
Hrvatska
Priznanje 
Ericssonov IPTV nagrađen Globalnom nagradom za inovacije

Projekt razvijen u suradnji Ericssona i Instituta za društvo sa širokopojasnim pristupom sa Sveučilišta u Melbourneu nagrađen je svjetskom nagradom za inovacije na događanju organiziranom prigodom dodjele globalnih poslovnih nagrada u području telekomunikacija u Londonu.

 

Nagrada je dodijeljena za suradnju na razvoju Uni TV-a. Ovaj projekt istražuje korištenje IPTV-a u obrazovanju u nizu područja poput medicine, kemije i inženjerstva. Isporuka 3D sadržaja koristi se kao pomoć studentima u razumijevanju složenog gradiva. Globalne poslovne nagrade u području telekomunikacija dodjeljuju se na godišnjoj razini za inovacije u telekomunikacijskoj industriji.
S obzirom da je IPTV ovdje implementiran u novoj generaciji širokopojasnih mreža temeljenih na optici,  moći će se koristiti i za mnoge druge namjene osim same zabave. Cilj Uni TV projekta je demonstracija mogućnosti koje IPTV nudi u isporuci visokokvalitetnih video predavanja u domove studenata. Ovaj je projekt napravljen u stilu sveučilišnog obrazovanja, ali koncept može biti proširen na mnoge druge oblike izobrazbe i profesionalnih treninga.

 

IPTV omogućuje isporuku video sadržaja na TV uređaje u rezidencijalnim i poslovnim prostorima, putem vrlo brzih fiksnih širokopojasnih veza, što nudi daleko više od klasičnog prijama zemaljskih programa. U usporedbi s klasičnim pasivnim gledanjem TV programa IPTV omogućuje korisniku daleko više kontrole pa sam može odlučiti što, kada i kako želi gledati.

 

Uni TV možete pogledati na YouTube stranicama.

 

Ericssonovo liderstvo u IPTV-u potvrđeno je u ožujku 2011. kada je Ericssonovo rješenje za TV na različitim zaslonima osvojilo nagradu na događanju IP&TV Industry Awards 2011. Ovo rješenje širi TV iskustvo na niz uređaja poput tableta, pametnih telefona i računala.

 

Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle