Search
Hrvatska
Testiranje softvera 
viaqa-watir

Dvodnevna međunarodna konferencija o testiranju softvera, viaqa-watir, započela je s radom 14. lipnja u konferencijskoj dvorani kompanije Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu.
Ovogodišnji skup okuplja više od šezdeset profesionalaca koji se bave testiranjem softvera, a među njima su najzastupljeniji stručnjaci Ericssona Nikole Tesle, kompanije koja je ove godine ujedno  i domaćin konferencije.


Prvi je dan posvećen općenitim izazovima prilikom testiranja softvera, a o njima govore predavači: Vibor Cipan iz FatDUX-a, Vlatko Košturjak iz IBM-a, William Bello iz Heset-a, Mirna Vlainić iz Combis-a, Miroslav Zaninović iz Croz-a te Angelina Gavran, temeljem iskustava iz Ericssona Nikole Tesle. Na spomenutu temu organiziran je i okrugli stol u kojem sudjeluju profesori i bivši studenti Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina: prof.dr.sc. Zdravko Krakar, doc.dr.sc. Melita Kozina, doc.dr.sc. Valentina Kirinić te mr.sc. Nadica Hrgarek iz kompanije MED-EL Medical Electronics.

 

Drugog dana konferencije sudionici će se usredotočiti na Watir, skupinu alata za testiranje web aplikacija. Za razliku od prvog dana koji se temelji na predavanjima, drugi dan je cjelodnevna radionica na kojoj će polaznici svladati osnove Watira. U tome će im pomoći suosnivač Watir projekta Bret Pettichord, jedan od autora knjige Lessons Learned in Software Testing i Andreas Tolf Tolfsen koji razvija OperaWatir.

 

Konferencija je za sudionike potpuno besplatna, ali uz obaveznu prethodnu registraciju.

Sve informacije sa skupa možete dobiti na službenim stranicama: http://viaqa.mobi/ 


Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle