Search
Hrvatska
Sadržaj broja 5/2012 
Aktualnosti

Mr. med. sc. Mirjana Dobranović, predsjednica Udruge za promicanje istih mogućnosti (UPIM)

Društvena odgovornost naš je način života

Najmlađi uče kako pomoći Darku

Sadržaj opravdao veliki interes

Sastanak svih zagrebačkih zaposlenika kompanije

Šesti ovogodišnji okrugli stol, u okviru projekta „Analiza zdravstvenog sustava“, pokušao je odgovoriti na jedno od gorućih pitanja hrvatskog zdravstva: Jesu li bolnice osuđene na gubitke?

Činjenica da upotreba ICT tehnologija u zdravstvu dugoročno štedi novac i unaprjeđuje kvalitetu usluge jasna je ne samo građanima zemalja u koje je e-zdravstvo već uvedeno, nego i mnogima koji se takvoj usluzi u svojim svakodnevicama tek nadaju.

Poslovanje

Poslovni rezultati korporacije Ericsson u trećem tromjesečju 2012. godine

Rezultati poslovanja Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci 2012. godine

Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali su ugovore o proširenju radijskog dijela mobilne mreže vezan uz GSM/UMTS tehnologije kao i proširenju fiksne mreže BH Telecoma.

Ericsson Nikola Tesla i Ministarstvo zdravlja nedavno su potpisali ugovor o održavanju i nadogradnji aplikativnog dijela Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Hrvatske.

Omogućujemo inovativne usluge krajnjim korisnicima

Programi i projekti

Stručnjaci Kompetencijske domene za IP, širokopojasni pristup i jezgrenu mrežu (CD IPBBC) ove godine osmislili su i provode program strateškog razvoja kompetencija „4GIP – mreže 4 generacije“, na razini Regije Zapadna i Srednja Europa.

 Naš tim - prepoznat po stručnosti

Stručnjaci iz Wireline Switching Operations (WSO) trenutno rade na dva zahtjevna projekta za iračkog operatora fiksne telefonije ITPC koji se odlučio za složenu modernizaciju mreže fiksne telefonije.

Predstavljamo

Članovi kompanijskog tima komentirali su aktivnosti na tržištu susjednih zemalja.

Grupa za dobru praksu u procesu kodiranja (Good Coding Practice - GCP) u Ericssonu Nikoli Tesli organizirana je tijekom 2011. godine s ciljem da identificira, dokumentira i promiče dobru praksu kodiranja te da uvodi poboljšanja u sveopćoj kvaliteti izvornog CPP koda.

Studentice i studenti dvanaeste generacije međunarodnog Ljetnog kampa Ericssona Nikole Tesle, završili su, krajem listopada, za njih posebno pripremljen program usmjeren na rješavanje konkretnih izazova u aktualnim razvojno-istraživačkim projektima.

Prva međunarodna HeERO konferencija, na temu e-Poziva - nove buduće usluge automatske dojave o prometnoj nesreći prema jedinstvenom operativno-komunikacijskom centru - Centru 112, održana je nedavno u Zagrebu.

Inovativnost

Događanje pod nazivom "Inovacijske aktivnosti u Ericssonu Nikoli Tesli“ okupilo je velik broj zainteresiranih zaposlenika koji su mogli vidjeti aktualne promjene u inovacijskom procesu, najnovije inovacije, inovatore kao i druge korisne prezentacije.

Ljudski potencijali

Anketa Dialog je i ove godine provedena u drugoj polovici rujna. Veliki odaziv zaposlenika u cijeloj korporaciji kao i u našoj kompaniji (92%), obećavao je da će rezultati biti dobra osnova za prepoznavanje područja za unapređenje te planiranje aktivnosti koje osiguravaju sposobnost kompanija da zadrže jaku tržišnu poziciju.

Ivan Lupić, Orhideja Gjenero, Ranka Grubešić Obad

Iz svijeta telekomunikacija
  • Premašena milijarda pametnih telefona
  • Do 2015. oko 40 posto domaćinstava u zemljama u razvoju pristupat će internetu
  • Trećina najvećih regionalnih IT poduzeća nalazi se u Hrvatskoj
  • Hrvatsko IT tržište u 2011. vrijedilo 1,15 milijardi američkih dolara
  • Hrvatski građani više surfaju od građana EU
  • Obrazovanje u žarištu

Pojam OTT (Over-the-top) odnosi se na raspon usluga koje se natječu s temeljnim uslugama telekom operatora, a isporučuju se preko otvorenog interneta, čime se zaobilazi operatorska infrastruktura pružanja usluga i naplata usluge.

Zanimljivo

R&D&I programi u EU

  • KOM 2012
  • BIHTEL 2012
  • Šah

Brinimo za starije!

Vanja Popek, A.K.K.T. – ArhitekturaKiparstvoKeramikaTekstil

Ništa nije nemoguće

Uvodne stranice