Search
Hrvatska
Vijesti 
Četvrto tromjesečje 2004.
[16.12.2004.] Nakon što je tijekom posljednjih šest godina iznimno uspješno vodio Ericsson Nikolu Teslu, Åke Enell napustit će mjesto predsjednika kompanije. Od 1. siječnja iduće godine kompaniju će predvoditi dosadašnja potpredsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, koja je poznata kao vrstan lider i hrvatskoj javnosti, i u Ericssonu, odnosno, u svijetu globalnih telekomunikacija.
[14.12.2004.] Ericsson Nikola Tesla osnovao je kompanijski zatvoreni mirovinski fond zajedno s Raiffeisen dobrovoljnim mirovinskim društvom. Među prvima u Hrvatskoj, kompanija je prepoznala važnost poticanja dugoročne štednje za osiguranje boljih životnih uvjeta i sigurniju budućnost svojih zaposlenika – budućih umirovljenika.
[13.12.2004.] Cilj ovoga skupa bio je omogućiti razmjenu iskustava u primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u Švedskoj i Hrvatskoj kako bi se uspostavila mreža kontakata unutar političkoga, poslovnog i znanstvenog okruženja.
[03.12.2004.] Ericsson Enterprise predstavio je zadnju generaciju Ericsson Mobile Organizera (EMO) koja poslovnim korisnicima nudi jednostavan pristup korporativnom mailu te upravljanju drugim podacima u pokretu.
[29.11.2004.] Kristalna dvorana hotela The Westin u večernjim je satima, u petak, 26. studenoga, ugostila mnoge uglednike iz Hrvatske i svijeta u svečanosti priređenoj povodom pedeset i pete obljetnice Ericsson Nikole Tesle.
[19.11.2004.] Gordana Kovačević, potpredsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla i potpredsjednica Ericssonove tržišne jedinice Srednja Europa proglašena je menadžerom godine u Hrvatskoj, u kategoriji velikih poduzeća, na svečanom 15. Susretu CROME održanom 19.11.2004.
[11.11.2004.] East Capital, vodeća nezavisna kompanija za upravljanje imovinom, specijalizirana za financijska tržišta u istočnoj Europi, osnovana 1997. godine, dodijelila je po prvi put priznanja najuspješnijim kompanijama u tom dijelu svijeta u tri kategorije: za najveći poslovni rast, za najuspješniji ulazak na burzu dionica te za iznimno dobro poslovanje i prepoznatljivost na istočnoeuropskom tržištu.
[28.10.2004.] Ericsson Nikola Tesla d.d. prva je kompanija u Hrvatskoj koja je, kako bi naglasila da posebnu pozornost poklanja jačanju odnosa s investitorima te povećanju njihovoga povjerenja prema kompanijinom menadžmentu, upriličila Dan tržišta kapitala. Skup je održan 28. listopada ove godine.
[27.10.2004.] Glavne značajke djelovanja kompanije Ericsson Nikola Tesla tijekom prvih devet mjeseci 2004. su stabilnost i poslovni rast. Ericsson Nikola Tesla u prva tri ovogodišnja tromjesečja ostvario je sve što je za to razdoblje bilo planirano, a u nekim je parametrima poslovanja i nadmašio očekivanja.
[26.10.2004.] Ericsson je potpisao ugovor s kompanijom Dishnet Wireless Limited u Indiji vezan uz izvedbu cjelovitog rješenja tipa "ključ u ruke" GSM/GPRS/EDGE mrežne infrastrukture i opreme za sjeverne i istočne indijske okruge. Okruzi obuhvaćaju gotovo polovicu indijskog stanovništva. Izvedba će trajati sljedeće dvije godine.
[22.10.2004.] Ericsson je 22. listopada objavio rezultate poslovanja tijekom trećega ovogodišnjega tromjesečja.
[19.10.2004.] TeliaSonera izabrala je Ericsson za jedinog isporučitelja svoje GSM i WCDMA mreže spremne za buduće potrebe, koja omogućuje mobilne usluge velikog kapaciteta individualnim korisnicima i poduzećima u Danskoj. Ericsson će isporučiti GSM, GPRS, EDGE i WCDMA opremu, sagraditi mrežu te osigurati pripadajuće usluge ovom operatoru.
[13.10.2004.] Nakon što je dugi niz godina obnašao veoma odgovorne dužnosti u Ericssonu Nikoli Tesli dr. Rajko Pfaff s pozicije zamjenika predsjednika kompanije odlazi na mjesto direktora tvrtke KATE-KOM.
[12.10.2004.] Korporacija Ericsson potpisala je okvirni ugovor o proširenju GSM mreže vrijedan 70 milijuna dolara s najvećim mobilnim operatorom u Rusiji i Zajednici neovisnih država, MTS-om (Mobile TeleSystems). Ugovor pokriva isporuke do kraja 2004. godine.
Treće tromjesečje 2004.
[28.09.2004.] Ericsson Nikola Tesla potpisala je u ljetnim mjesecima ugovore vrijedne preko 46 milijuna dolara.
[27.09.2004.] Ostvaren je značajni korak za najveću i najbrže rastuću europsku Wi-Fi mrežu s javnim pristupom pod nazivom The Cloud. Ericsson je nedavno isporučio preko 6,000 pristupnih točaka koje će se nalaziti na raznim javnim lokacijama širom Velike Britanije.
[14.09.2004.] Ugovor korporacije Ericsson s Warid Telecomom
[07.09.2004.] B2, jedan od najznačajnijih europskih ponuditelja širokopojasnog pristupa lociran u Švedskoj, izabrao je Ericssonovo Ethernet DSL pristupno rješenje za nacionalnu izvedbu ADSL2plus temeljenih usluga u Ethernet temeljenoj mrežnoj okolini.
[27.08.2004.] Ministarstvo europskih integracija je i ove godine otvorilo natječaj za jednogodišnje poslijediplomske europske studije na sveučilištima u inozemstvu za akademsku godinu 2004.- 2005. S obzirom na velik broj kvalitetnih kandidata i ograničena sredstva za te svrhe u proračunu Ministarstva, ono se obratilo i nizu hrvatskih tvrtki za pomoć u sufinanciranju programa stipendija. Među tvrtkama koje su se odazvale nalazi se i Ericsson Nikola Tesla.
[12.08.2004.] Švedski operator TeliaSonera odabrao je i pustio u komercijalni rad M-USE, Ericssonovu glazbenu uslugu namijenjenu mobilnim korisnicima. Ovime će TeliaSonera svojim mobilnim korisnicima ponuditi jedinstvenu glazbenu uslugu međunarodnog i lokalnog glazbenog sadržaja. Uslugu je razvio Ericsson u suradnji sa Sony Music.
[10.08.2004.] Korporacija Ericsson potpisala je ugovor o proširenju GSM mreže kompanije Chongqing Mobile, Ovim ugovorom Ericsson će isporučiti cjelovita mrežna rješenja koja uključuju telekomunikacijske usluge. Vrijednost ugovora je 27 milijuna dolara.
[28.07.2004.] Korporacija Ericsson izabrana je za isporučitelja potpuno komercijalnog EDGE sustava za bahrainskog operatora, kompaniju Batelco. Nadogradnja Batelcove postojeće GPRS mreže omogućit će lansiranje novih usluga i ponudu podatkovnog pristupa velike brzine. Ugovor uključuje i proširenje mreže.
[12.07.2004.] Korporacija Ericsson i Finnet Logistics Ltd. koji koordinira domaću i međunarodnu kupnju usluga i proizvoda za Finnet grupu potpisali su ugovor o isporuci.
[07.07.2004.] Ericsson je s operatorom DCC/Astelit Ukraine ugovorio dizajn i isporuku nove GSM mreže. Ugovor se procjenjuje na vrijednost od 88 milijuna dolara.
Drugo tromjesečje 2004.
[16.06.2004.] Korporacija Ericsson je polovicom lipnja potpisala ugovor o upravljanju uslugama s Telefónicom Móvil Chile. Ugovor uključuje integraciju, implementaciju i hosting mobilnog portala Telefónica Móvila i nabavu te distribuciju sadržaja. Ericsson je odgovoran za cjelodnevni rad i upravljanje hostiranim rješenjem.
[11.06.2004.] U radni posjet Ericssonu Nikoli Tesli i Hrvatskoj stigao je Carl-Henric Svanberg, čelnik Ericssonove korporacije. Stigao je u našu zemlju na poziv Stjepana Mesića, predsjednika RH. Za boravka u Hrvatskoj gospodin Svanberg se sastao i s hrvatskim premijerom, dr. Ivom Sanaderom, ali veći dio svojega radnoga posjeta proveo je u razgovorima s članovima menadžmenta i zaposlenicima Ericssona Nikole Tesle.
[08.06.2004.] Korporacija Ericsson potpisala je ugovor o proširenju GSM/GPRS mreže, koji uključuje opremu koja podržava zadnju verziju GPRS-a i EDGE, s Jiangsu Mobile Communication Co., Ltd. (Jiangsu Mobile). Vrijednost ugovora je 58 milijuna dolara. Ericsson će, prema ovom ugovoru, osigurati ovom mobilnom operatoru infrastrukturna rješenja i usluge.
[04.06.2004.] Korporacija Ericsson potpisala je 2 petogodišnja ugovora s telekomunikacijskim operatorom MTN vezana uz isporuku opreme i osiguravanje usluga za mobilne mreže. Vrijednost ugovora iznosi više od 1.5 milijarde dolara.
[01.06.2004.] Ericssonu Nikoli Tesli (ETK) priznanje za jednakost spolova i promicanje uloge žena u ICT industriji, a Gordani Kovačević, potpredsjednici ETK priznanje za menadžericu godine u spomenutome području.
[31.05.2004.] U prvih pet mjeseci ove godine, a posebice u travnju i svibnju, Ericsson Nikola Tesla, hrvatski lider među isporučiteljima suvremenih komunikacijskih rješenja, usluga i opreme koji se odskora dokazao i kao kvalitetni integrator informacijsko-komunikacijskih sustava u regiji, potpisao je niz značajnih ugovora, što na domaćem tržištu, što na svojim izvoznim tržištima.
[27.05.2004.] U srijedu, 26. svibnja 2004. svečano je otvoren XXVII. po redu međunarodni skup Hrvatske udruge za mikroprocesorske, procesne i informacijske sustave, mikroelektroniku i elektroniku – MIPRO.
[24.05.2004.] Ericsson Nikola Tesla ostvarila zapažen i iznimno uspješan nastup na Job Fairu.
[20.05.2004.] Sedmi izbor za Zlatnu dionicu godine održan je 20. svibnja u Muzeju Mimara. Ericssonu Nikoli Tesli dodijeljena je Zlatna dionica u kategoriji za najveći porast cijene, a naša kompanija bila je nominirana i u kategorijama za porast tržišne kapitalizacije, za likvidnost, za najbolju industrijsku dionicu za sve djelatnosti osim hrane i lijekova, a za korak nam je izmakla i nagrada u kategoriji za ukupno najbolju dionicu u 2003. koju je osvojila ADRIS Grupa.
[19.05.2004.] U sklopu 9. financijskog foruma i 4.e-business foruma održan je okrugli stol "e-Hrvatska kao jedan od preduvjeta konkurentnosti". U prvom dijelu foruma izlagali su Åke Enell, predsjednik kompanije Ericsson Nikola Tesla, Miroslav Kovačić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, i Wolfgang Lehofer iz Europske komisije iz Bruxellesa.
[19.05.2004.] Dioničko društvo Ericsson Nikola Tesla održalo je 18. svibnja 2004. Glavnu skupštinu, koju je vodio dr. Rajko Pfaff, zamjenik predsjednika kompanije. Na Skupštini je bilo prisutno 760.688 glasova, odnosno, dionica kapitala. Okupljenim dioničarima obratili su se prezentacijama rezultata poslovanja u 2003. godini Ake Enell, direktor Društva te Maria Radtke, direktorica Financija.
[12.05.2004.] Ministarstvo europskih integracija u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNet organiziralo je povodom obilježavanja Europskog tjedna završnu ceremoniju dodjele nagrada najboljim sudionicima 3. natjecanja Login@Europe.
[05.05.2004.] U ponedjeljak, 3. svibnja 2004, na FER-u je održana osnivačka skupština Udruge za projekt menadžment, PMI ogranak Zagreb, Hrvatska (PMI Zagreb, Croatia Chapter).
[04.05.2004.] Korporacija Ericsson ugovorila je s operatorom Mobilkom Austria isporuku baznih stanica u sklopu širenja njihove UMTS mreže. Okvirni ugovor traje do 2007. godine, a isporuka baznih stanica će započeti odmah.
[29.04.2004.]Mobilni operator VIPNet predstavio je na konferenciji za novinare u Opatiji, u sklopu četvrte konferencije suvremenih informacijsko-telekomunikacijskih tehnologija Microsoft Windays 2004, uvođenje EDGE tehnologije u svoju mrežu, prvi u Hrvatskoj.
[29.04.2004.] Ericsson, telekomunikacijski lider i Cisco Systems Inc., lider u Internet umrežavanju, objavili su potpisivanje ugovora o strateškom savezu s ciljem ponude združenih rješenja tržištu fiksnih komunikacija.
[06.04.2004.] Austrijski mrežni operator ONE izabrao je korporaciju Ericsson za isključivog dobavljača njegove UMTS radio pristupne mreže.
[01.04.2004.] Korporacija Ericsson će Scancomu, vodećem telekomunikacijskom operatoru u Gani, prema ugovoru vrijednom 32 milijuna dolara, isporučiti opremu i usluge vezane uz GSM mobilnu mrežu.
Prvo tromjesečje 2004.
[30.03.2004.] Mobilni operatori HTmobile i VIPnet su, zajedno s proizvođačima opreme, Ericssonom Nikolom Teslom i Siemensom osnovali Udrugu pokretnih komunikacija Hrvatske.
[22.03.2004.] Irski operator Meteor izabrao je Ericsson za jedinog isporučitelja temeljne i radio infrastrukture njegove GSM mreže.
[18.03.2004.] Ovogodišnje predstavljanje novih Ericssonovih rješenja iz domene poslovnih sustava, održano je 18. ožujka u Zagrebačkom kazalištu mladih, s naglaskom na timski rad kao lajtmotiv.
[11.03.2004.] U cijelosti gledano, 2003. donijela je kompaniji mnogo uspješnih projekata, aktivnosti, pa i priznanja, među kojima se posebno ističe priznanje Europske zaklade za upravljanje kvalitetom Prepoznat po izvrsnosti.
[03.03.2004.] Certifikacijska kuća Det Norske Veritas dodijelila je kompaniji Ericsson Nikola Tesla, nakon prosudbe provedene 2. ožujka ove godine Certifikat za sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu prema normi OHSAS 18001.
[26.02.2004.] Korporacija Ericsson i Econet Wireless Nigeria potpisali su ugovor vezan uz proširenje GSM mreže vrijedan 110 milijuna dolara. Nakon ovoga proširenja, mreža operatora će pokrivati veće geografsko područje, a kapacitet će biti udvostručen.
[24.02.2004.] Sharp je odabrao Ericsson Mobile Platforms za isporuku 3G mobilnih platformi.
[09.02.2004.] Ericsson Nikola Tesla ugovorio je višegodišnji najam poslovnih prostora u svome vlasništvu s koncesionarom Trećega programa RTL-om, jednom od vodećih europskih televizijskih kuća i tvrtkom Renault, svjetski poznatim francuskim proizvođačem automobila.
[04.02.2004.] Ericsson Nikola Tesla i Juniper Networks, strateški partneri koji udruženim kompetencijama podržavaju kvalitetnu transformaciju komunikacijskih mreža, priredili su cjelodnevno događanje za svoje ključne kupce i novinare pod nazivom "Juniperov dan u Hrvatskoj" i to u poslovnoj zgradi Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu.
[03.02.2004.] Ericsson i TeliaSonera potpisali su početkom veljače ugovor vezan uz isporuku Ericssonove Ethernet DSL širokopojasne pristupne opreme i povezanih usluga.
[28.01.2004.] Ericsson Nikola Tesla potpisao je veći broj novih ugovora sa svojim poslovnim partnerima na izvoznim tržištima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srpskoj te u Rusiji, Kazakstanu i Kirgistanu.
[26.01.2004.] Ericsson predstavlja most između glazbene industrije i mobilnih operatora pomažući im u razvoju atraktivnih mobilnih glazbenih i video usluga koje mogu ponuditi korisnicima.
[15.01.2004.] Ericsson je početkom siječnja potpisao dodatni ugovor vezan uz treću fazu CDMA2000 proširenja infrastrukture mreže China Unicoma vrijedan novih 93 millijuna dolara na skupu namijenjenom napretku i suradnji u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija u Kini, koji je održan u Washingtonu, D.C.
Arhiva